Kezdőlap > Az EPSO felmérése a sokszínűségről

Az EPSO felmérése a sokszínűségről

Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) arra törekszik, hogy az uniós intézmények tartalékállománya a lehető legkülönfélébb emberből álljon, amivel elősegíthető, hogy az uniós közszolgálat személyi összetétele tükrözze az általa szolgált uniós polgárok sokféleségét. Az EPSO ennek érdekében kísérleti felmérést indított, amellyel fel kívánja térképezni a sikeres pályázók sokszínűségét. Célja, hogy a jövőben minél többen pályázzanak.

A kérdőívet 2021 februárjának első hetében küldtük el pályázóink egy olyan csoportjának, amely 2018 és 2020 között vett részt valamelyik, azóta már lezárt versenyvizsgán. A kérdőív kitöltése önkéntes és teljes mértékben anonim volt. A felmérés összhangban áll a jelenlegi adatvédelmi kötelezettségekkel. A felmérés során gyűjtött adatokat kizárólag a tartalékállomány sokszínűségének statisztikai elemzésére használjuk.

Az EU legfontosabb célkitűzései közé tartozik, hogy az egyre heterogénebbé váló társadalomban növelje a társadalmi elfogadottság mértékét, küzdjön az előítéletek ellen, és népszerűsítse a sokszínűség előnyeit. Elismert tény, hogy az esélyegyenlőség és a sokszínűség elősegítheti, hogy Európa megbirkózzon a jelenlegi kihívásokkal, hiszen fokozza a munkaerőpiaci részvételt és biztosítja, hogy a társadalom minden tagja ki tudja aknázni tehetségét. 

Az EPSO a kiválasztási eljárások során esélyegyenlőségi politikát folytat, és minden pályázónak ugyanolyan lehetőségeket biztosít, hátterüktől függetlenül. Kiválasztási eljárásai során az EPSO tiszteletben tartja a befogadás elvét és lehetővé teszi, hogy minden pályázó maradéktalanul tanúbizonyságot tehessen készségeiről. Ennek érdekében feltérképezi és kiküszöböli azokat a körülményeket, amelyek gátolhatják vagy torzíthatják a versenyt, vagy egyéb diszkriminációt eredményezhetnek. A kísérleti felmérés hozzá fog járulni ahhoz, hogy az EPSO az EU teljes lakossága körében javítsa az uniós karrierlehetőségek vonzerejét.

A kérdőívek beküldésének határideje lezárult. Az EPSO jelenleg értékeli ki a válaszokat.

Közzététel időpontja : 05/02/2021 - 10:49
Frissítés dátuma : 16/03/2021 - 07:40