Acasă > Sondajul EPSO privind diversitatea

Sondajul EPSO privind diversitatea

EPSO, Oficiul European pentru Selecția Personalului pentru instituțiile UE, caută să sporească diversitatea rezervei de talente pe care le selecționează, astfel încât funcția publică a UE să fie pe deplin reprezentativă pentru diversitatea cetățenilor UE pe care îi deservește. De aceea, a lansat un sondaj pilot privind diversitatea pentru a înțelege mai bine diversitatea candidaților din rezerva actuală și pentru a se putea adresa cât mai multor categorii în viitor.

Chestionarul a fost trimis în prima săptămână a lunii februarie 2021 unor candidați care au participat la concursuri anterioare, încheiate între 2018 și 2020. Participarea este voluntară. Sondajul este complet anonim și respectă cerințele actuale în materie de protecție a datelor. Datele colectate prin intermediul său vor fi utilizate exclusiv pentru a realiza analize statistice ale diversității rezervei de candidați.

Printre principalele obiective ale UE se numără o mai mare acceptare socială, combaterea prejudecăților și promovarea avantajelor asociate diversității, într-o societate tot mai diversificată. Se știe deja că egalitatea și diversitatea pot ajuta Europa să facă față provocărilor actuale, consolidând participarea pe piețele forței de muncă și permițând tuturor cetățenilor să-și valorifice la maximum talentele. 

În procedurile sale de selecție, EPSO asigură egalitatea de șanse și accesul tuturor candidaților, indiferent de mediul din care provin. De asemenea, respectă principiul incluziunii și le oferă tuturor candidaților, în egală măsură, posibilitatea de a-și dovedi competențele, identificând și eliminând factorii de blocaj, posibilele prejudecăți și orice alt risc de discriminare. Sondajul pilot va ajuta EPSO să-și perfecteze activitățile prin care caută să sporească atractivitatea unei cariere în instituțiile UE în rândul tuturor cetățenilor UE.

Perioada de participare la sondaj s-a încheiat. EPSO analizează în prezent răspunsurile primite.

Data postării : 05/02/2021 - 10:49
Data ultimei actualizări : 16/03/2021 - 07:40