Szakértő a tagállamok strukturális reformjaihoz nyújtott technikai támogatás területén; szakértő a schengeni vívmányok területén

Kezdőlap > Szakértő a tagállamok strukturális reformjaihoz nyújtott technikai támogatás területén; szakértő a schengeni vívmányok területén
picture showing people working around a table

Ön olyan szakértő, aki alapos ismeretekkel rendelkezik a strukturális reformok vagy a schengeni vívmányok terén? Ha igen, olvasson tovább!

Az Európai Bizottság (EB) olyan tisztviselőket keres, akik szakértelemmel rendelkeznek a strukturális reformok terén, valamint olyan tisztviselőket, akik szakértelemmel rendelkeznek a schengeni vívmányok terén. A felvett szakértők (AD 7-es besorolás) főként az Európai Bizottság Strukturálisreform-támogató Főigazgatóságán és a Migrációügyi és Uniós Belügyi Főigazgatóságán fognak dolgozni.

Lehetőségeket kínálunk azoknak a szakértőknek, akik megfelelnek e két profil egyikének:

Tisztviselő a strukturálisreform-támogatás területén: fő feladata a technikai támogatási projektek megtervezése, végrehajtása és értékelése, mely projektek célja a tagállamok adminisztratív és strukturális reformjainak támogatása. Technikai és politikai szinten közvetlen tanácsokkal látja el a tagállami hatóságokat, megtervezi és koordinálja a technikai támogatási projekteket, kezeli az összetett szerződéseket és megállapodásokat, valamint nyomon követi a tagállamoknak nyújtott technikai támogatás operatív végrehajtását.

Tisztviselő a schengeni vívmányok területén: fő feladata a schengeni vívmányok kialakítása, végrehajtása és értékelése a tagállamokban, melynek célja a meglévő jogi és szakpolitikai keret megerősítése. Jogalkotási kezdeményezéseket készít elő a schengeni vívmányokkal kapcsolatban, részt vesz a tárgyalásokon, hozzájárul az új szakpolitikai kezdeményezések megtervezéséhez és végrehajtásához, felméri és értékeli a meglévő jogszabályokat, valamint technikai és politikai szinten közvetlen tanácsokkal látja el a tagállami hatóságokat.

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. 

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárságával kell rendelkezniük, és legalább két hivatalos uniós nyelvet kell ismerniük: a 24 uniós hivatalos nyelv egyikét alaposan, az angol vagy a francia nyelvet pedig kielégítő szinten.

A jelentkezéshez továbbá oklevéllel igazolt, legalább négyéves felsőoktatási tanulmányoknak megfelelő végzettség, majd azt követően szerzett legalább hatéves, a szóban forgó feladatkörhöz közvetlenül kapcsolódó szakirányú szakmai tapasztalat vagy legalább hároméves felsőoktatási tanulmányoknak megfelelő végzettség, majd azt követően szerzett legalább hétéves szakirányú szakmai tapasztalat szükséges. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy minden pályázó csak egy profilra jelentkezhet.

Ha Ön megfelel a fenti feltételeknek, akkor Önt keressük!

A követelményekről részletesen a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat.

Jelentkezni 2021. április 8-tól lehet.