2019. évi tanácsosi versenyvizsga

Kezdőlap > 2019. évi tanácsosi versenyvizsga

Az EU fiatal diplomásokat keres

Ön kiemelkedő készségekkel rendelkező frissdiplomás? Szeretné nemzetközi munkakörnyezetben kibontakoztatni a tudását? Szívesen részt venne Európa jövőjének alakításában?

Az uniós intézményeknél lehetősége nyílhat arra, hogy a legégetőbb társadalmi kihívások kezelésén dolgozzék. Olyan rátermett frissdiplomásokat és fiatal szakembereket keresünk, akik képesek szembenézni e kihívásokkal, és szívesen vállalnának feladatokat az uniós szakpolitikák kialakítása és megvalósítása, valamint az erőforrás-gazdálkodás területén. Munkatársainktól nagy fokú találékonyságot, munkabírást és rugalmasságot várunk el, ugyanakkor munkájukkal tevékenyen hozzájárulhatnak Európa jövőjének alakításához.

Aki az uniós intézményeknél dolgozik, korunk egyik legfigyelemreméltóbb integrációs projektjének a részese. Az EU-intézmények munkatársai vegyes összetételű munkacsoportokban olyan aktuális kérdésekkel foglalkoznak, mint az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a migráció kezelése, a terrorizmus elleni küzdelem vagy a gazdasági növekedés fellendítése és a munkahelyteremtés. Szerteágazó tevékenységünk kiterjed továbbá a személyes adatok védelmére, az élelmiszer-biztonságra, az utasok jogaira, a fenntartható technológiákra, a természetvédelemre és még sok más területre. A polgárok szolgálatában álló uniós tevékenységekről többet megtudhat az EUandme című portálon. 

Az EU alapelvei közé tartozik a kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó esetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

Az újonnan felvett munkatársak Brüsszelben vagy Luxembourgban kezdik uniós pályafutásukat. Korlátozott számban Európa és a világ különböző pontjain is kínálunk állásokat.

Ne szalassza el ezt a kiváló karrierlehetőséget! Regisztrálni 2019. május 23-tól lehet.

 

Érdemes-e megpróbálnia?

A jelentkezőknek valamelyik EU-tagország állampolgárának kell lenniük, továbbá rendelkezniük kell legalább hároméves, bármely területen szerzett felsőoktatási végzettséggel, és ismerniük kell két hivatalos uniós nyelvet. Azok a végzős hallgatók, akik oklevelüket 2019. július 31-ig kézhez veszik, szintén benyújthatják a pályázatukat.

Jelentkezés előtt gondolja végig alaposan, hogy valóban Önnek való-e az uniós pályafutás. A „Nekem való-e az uniós karrier?” kérdőív és a számítógépes előválogató próbateszt segít Önnek abban, hogy eldöntse, nagy valószínűséggel meg tud-e felelni a sikeres versenyvizsgához szükséges magas szintű elvárásoknak. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a vizsgákon nem elég a minimálisan elérendő pontszámot megszerezni. Csak a legmagasabb pontszámot elérő jelentkezők jutnak tovább a kiválasztási eljárás következő szakaszába. 

 

A kiválasztási eljárás áttekintéseJelentkezés

1. SZAKASZ

Győződjön meg arról, hogy teljesíti-e a pályázati feltételeket; jelölje meg, hogy mely uniós nyelveket ismeri

Jelentkezés

2. SZAKASZ

Válassza ki az első és a második nyelvét, töltse ki a jelentkezési lapot

Számítógépes vizsgák

Szövegértési, matematikai-logikai és absztrakciós készséget felmérő tesztek (az 1. nyelven) és helyzetmegítélő képességet felmérő tesztek (a 2. nyelven); vizsgaközpontok a világ számos pontján

Elektronikus iratrendezés

A 2. nyelven: az uniós tagállamok vizsgaközpontjaiban

Értékelőközpont (assessment centre)

A 2. nyelven: esettanulmány (az uniós tagállamokban), szóbeli prezentáció, készségalapú interjú, csoportgyakorlat és motivációs interjú (Brüsszelben)

Tartaléklista

145 sikeres pályázóból álló lista