Algemeen vergelijkend onderzoek voor administrateurs 2019

Startseite > Algemeen vergelijkend onderzoek voor administrateurs 2019

De EU is op zoek naar jonge afgestudeerden

Ben je onlangs afgestudeerd en beschik je over uitstekende vaardigheden? Floreer je in een internationale werkomgeving? Wil je je inzetten voor het Europa van de toekomst?

Bij de EU-instellingen kun je werken aan de meest prangende uitdagingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd. Wij zijn op zoek naar getalenteerde afgestudeerden en jonge academici voor allerlei functies op het gebied van de ontwikkeling en uitvoering van EU-beleid en middelenbeheer. We stellen hoge eisen aan je inventiviteit en veerkracht, maar geven je ook de kans om echt een bijdrage te leveren aan Europa.

Werken voor Europa is je inzetten voor een van de meest indrukwekkende integratieprojecten van deze tijd. Je maakt deel uit van teams die werken aan actuele onderwerpen zoals klimaatproblematiek, migratiebeheer, terrorismebestrijding en groei en werkgelegenheid. Bescherming van persoonsgegevens, voedselveiligheid, passagiersrechten, duurzame technologie en natuurbescherming zijn een paar van de zeer uiteenlopende onderwerpen waaraan wij werken. Op EUandme vind je meer informatie over wat de EU voor haar burgers doet. 

Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie (EPSO) probeert alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden te geven. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op onze infopagina over gelijke kansen.

Als nieuw personeelslid ga je eerst aan de slag in Brussel of Luxemburg. Later kun je de kans grijpen om elders in Europa of de wereld te gaan werken.

Mis deze fantastische carrièremogelijkheid niet. Je kunt solliciteren vanaf 23 mei 2019.

 

Ben jij de geknipte persoon?

Je kunt je inschrijven als je een universitaire opleiding van minstens drie jaar (op een willekeurig vakgebied) hebt afgerond, ten minste twee EU-talen beheerst en de nationaliteit van een EU-land hebt. Ook als je nog studeert maar uiterlijk op 31 juli 2019 je diploma krijgt, kun je je inschrijven.

Voordat je solliciteert moet je bij jezelf te rade gaan en je afvragen of een EU-carrière voor jou de juiste keuze is. De vragenlijst "Werken bij de EU - iets voor mij?" en de zelfbeoordeling geven je een goed beeld of jij aan onze strenge eisen voldoet. 

Het is niet genoeg om een voldoende te halen voor de tests. Alleen de allerbesten gaan door naar de volgende ronde in de procedure. 

 

Overzicht van de selectieprocedureSollicitatie

DEEL 1

Bevestig dat u aan de criteria voldoet en vermeld al uw EU-talen

Sollicitatie

DEEL 2

Kies uw talen 1 en 2 en vul het sollicitatieformulier in

Tests per computer (CBT)

Verbaal, numeriek en abstract redeneervermogen (in taal 1) en situatiebeoordeling (in taal 2). Testcentra over de hele wereld.

Postbakoefening

In taal 2: testcentra in verschillende EU-landen

Assessment

In taal 2: casestudy (in verschillende EU-landen); mondelinge presentatie, gedragsgericht interview, groepsopdracht en motivatiegesprek (in Brussel)

Reservelijst

Lijst met 145 geslaagde kandidaten