Concursul pentru administratori debutanți 2019

Acasă > Concursul pentru administratori debutanți 2019

UE recrutează tineri absolvenți

Ești tânăr absolvent și ai competențe excelente? Te simți bine într-un mediu de lucru internațional? Vrei să modelezi viitorul Europei?  

Instituțiile UE îți oferă posibilitatea de a căuta soluții la câteva dintre cele mai presante provocări cu care ne confruntăm ca societate. Căutăm în prezent absolvenți și tineri profesioniști talentați care să facă față acestor provocări și să își asume o gamă largă de sarcini legate de formularea și punerea în aplicare a politicilor UE, precum și de gestionarea resurselor. Avem nevoie de persoane ingenioase și rezistente, cărora să le oferim posibilitatea de a avea un impact pozitiv concret asupra Europei.

A lucra pentru UE înseamnă a contribui la unul dintre cele mai impresionante proiecte de integrare care există în acest moment. Vei face parte din echipe de o mare diversitate care se ocupă de subiecte presante, cum ar fi combaterea schimbărilor climatice, gestionarea migrației, combaterea terorismului, promovarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă. Protecția datelor cu caracter personal, garantarea siguranței alimentare, asigurarea drepturilor pasagerilor în timpul călătoriilor, facilitarea tehnologilor durabile și conservarea naturii sunt doar câteva exemple din gama largă de subiecte la care lucrăm. Pentru a afla mai multe despre ceea ce face UE pentru cetățenii săi, te invităm să vizitezi site-ul EUandME.

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Mai multe despre politica egalității de șanse și despre cum să soliciți ajustări speciale pentru susținerea testelor de selecție pe pagina dedicată.

Noii membri ai personalului își încep cariera la Bruxelles sau la Luxemburg. Există și câteva posibilități de a lucra la birouri din alte țări din Europa și chiar din lume.

Nu ratați această oportunitate – înscrierile încep pe 23 mai 2019!

 

Îndeplinești toate condițiile?

Pentru a-ți depune candidatura, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin 3 ani în orice domeniu, să cunoști 2 limbi oficiale ale UE și să fii cetățean al UE. Studenții aflați în ultimul an de studiu pot, de asemenea, să își depună candidatura dacă își obțin diploma până la 31 iulie 2019.

Înainte de a te înscrie, este important să te gândești dacă ți s-ar potrivi o carieră în instituțiile UE. Chestionarul „Mi s-ar potrivi o carieră în instituțiile UE?” și testul de autoevaluare te vor ajuta să-ți faci o idee realistă despre probabilitatea de a te ridica la standardele impuse de concurs.

Nu este suficient să obții note de trecere la teste. Numai candidații cu cel mai bun punctaj vor putea trece la următoarea etapă a procedurii de selecție.

 

Cum arată procedura de selecțieÎnscrierea

PARTEA 1

Confirmați-vă eligibilitatea și declarați toate limbile UE pe care le cunoașteți

Înscrierea

PARTEA 2

Alegeți limbile 1 și 2, completați formularul de înscriere

Testele pe calculator (CBT)

Raționament verbal, numeric, abstract (în limba 1) și teste situaționale (în limba 2) - în centre de testare din întreaga lume.

Exercițiul „e-tray”

În limba 2 - în centre de testare din statele membre ale UE

Centrul de evaluare

În limba 2 - studiu de caz (în statele membre ale UE); prezentare orală, interviu bazat pe competențe, exercițiu de grup și interviu motivațional (la Bruxelles)

Lista de rezervă

Numărul total de laureați de pe lista de rezervă: 145 laureați