Ír nyelvű jogász-nyelvészek

Kezdőlap > Ír nyelvű jogász-nyelvészek

Vonzza Önt a lehetőség, hogy több nyelven beszélő jogászként nemzetközi karriert fusson be?

Az EU magasan képzett, ír nyelvű (GA) jogász-nyelvészeket keres. A felvett tisztviselők (AD 7 besorolási fokozat) elsősorban az Európai Unió luxembourgi székhelyű Bíróságán dolgoznak majd.

A jogász-nyelvészeknek jogi szövegeket kell fordítaniuk legalább két másik nyelvről a versenyvizsga nyelvére, valamint ilyen fordításokat kell lektorálniuk. Ezenkívül a feladatkörükbe tartozik az Európai Unió Bíróságának Hivatalaival és egyéb szervezeti egységeivel együttműködésben jogi elemzések készítése. A jogász-nyelvészek munkájához hozzátartozik a szokványos informatikai és egyéb irodatechnológiai eszközök használata.

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. Az uniós intézmények multikulturális, nemzetközi és sokszínű környezetében dolgozó alkalmazottak az európai uniós lakosság (kb. 450 millió polgár) és a világ többi részén élő emberek életkörülményeinek javítására törekednek.

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

Jelentkezési feltételek

Azok jelentkezését várjuk, akik valamelyik uniós tagállam állampolgárai és legalább 3 uniós nyelvet kiválóan ismernek, azaz tökéletes nyelvtudással rendelkeznek az 1. nyelven (a versenyvizsga nyelve, vagyis az ír), és alaposan ismernek egy 2. nyelvet (angol, francia, német, olasz, lengyel vagy spanyol) és egy 3. nyelvet (az EU 24 hivatalos nyelvének egyike, az 1. és 2. nyelvtől eltérő nyelv).

Ezenkívül szükséges az alábbi oklevelek egyikével igazolt, befejezett egyetemi tanulmányoknak megfelelő jogi végzettség:

  • Leibhéal oideachais arb ionann é agus cúrsa ollscoile a bheith críochnaithe agus deimhnithe le dioplóma sa dlí, nó a comhionann, nó cáilíocht mar abhcóide nó aturnae a baineadh amach in Éirinn; féadfar dioplómaí nó cáilíochtaí coibhéiseacha a baineadh amach sa Ríocht Aontaithe a chur san áireamh.
  • Taithí ghairmiúil iomchuí bliana ar a laghad i gcás iarrthóirí a rinne cúrsaí trí bliana.

Nem szükséges szakmai tapasztalat, ha az előírt felsőoktatási tanulmányok legalább négyéves képzést fedtek.

A követelményekről részletesen a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat.

Jelentkezni 2021. november 18-tól lehet.