Juriști-lingviști de limbă irlandeză

Acasă > Juriști-lingviști de limbă irlandeză

Sunteți jurist cunoscător al mai multor limbi? V-ar interesa o carieră internațională?

UE caută juriști-lingviști înalt calificați de limba irlandeză (GA). Funcționarii recrutați (cu gradul AD 7) vor lucra în principal la Curtea de Justiție a UE, cu sediul la Luxemburg.

În calitate de jurist-lingvist, veți traduce texte juridice în limba concursului din cel puțin alte două limbi și veți revizui traduceri de acest tip. De asemenea, veți furniza analize juridice în cooperare cu grefele și cu celelalte departamente ale Curții de Justiție. În vederea exercitării atribuțiilor care le revin, juriștii-lingviști utilizează instrumentele informatice și birotice obișnuite.

Instituțiile și agențiile UE le oferă angajaților lor posibilitatea de a colabora cu experți din multiple domenii și de a-și îmbunătăți cunoștințele, competențele și cariera. Echipele multiculturale, internaționale și diverse care alcătuiesc instituțiile UE lucrează pentru binele celor circa 450 de milioane de cetățeni ai UE, dar și al omenirii, în general.

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Aflați cum puteți solicita ajustări speciale și care este politica noastră privind egalitatea de șanse.

Îndepliniți toate condițiile?

Trebuie să fiți cetățean al UE și să cunoașteți foarte bine cel puțin 3 limbi ale UE. Astfel, trebuie să cunoașteți la perfecție limba 1 (irlandeza – limba concursului) și temeinic limba 2 (engleza, franceza, germana, italiana, polona sau spaniola) și limba 3 (una dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE, diferită de limba 1 și limba 2).

În plus, trebuie să aveți un nivel de studii care să corespundă unui ciclu complet de studii universitare absolvite cu una dintre diplomele următoare în drept:

  • Leibhéal oideachais arb ionann é agus cúrsa ollscoile a bheith críochnaithe agus deimhnithe le dioplóma sa dlí, nó a comhionann, nó cáilíocht mar abhcóide nó aturnae a baineadh amach in Éirinn; féadfar dioplómaí nó cáilíochtaí coibhéiseacha a baineadh amach sa Ríocht Aontaithe a chur san áireamh.
  • Taithí ghairmiúil iomchuí bliana ar a laghad i gcás iarrthóirí a rinne cúrsaí trí bliana.

Dacă durata studiilor universitare cerute este de cel puțin patru ani, candidaților nu li se cere nicio experiență profesională.

Pentru a vedea cerințele în detaliu, consultați Anunțul de concurs de pe pagina noastră pentru înscrieri de mai jos.

Înscrierile încep pe 18 noiembrie 2021.