Pismeni prevoditelji za irski jezik

Početna stranica > Pismeni prevoditelji za irski jezik

Institucije EU-a bave se brojnim područjima politike, od pružanja razvojne pomoći i borbe protiv klimatskih promjena, preko sprečavanja organiziranog kriminala i zaštite manjinskih prava, do promicanja istraživanja i inovacija te potpore regionalnom razvoju. Prevoditelji su u središtu Komisijina djelovanja: oni prevode tekstove na 24 službena jezika EU-a, čime poboljšavaju komunikaciju i pomažu građanima da razumiju ulogu EU-a u svakodnevnom životu. Prevoditelji rade na složenim političkim, pravnim, ekonomskim, financijskim, znanstvenim i tehničkim tekstovima o svim temama kojima se bavi Europska unija.

Europska komisija trenutačno traži pismene prevoditelje za irski jezik (razred AD 5), koji će prevoditi dokumente s engleskog na irski.

Uspješnim kandidatima može se ponuditi ugovor na određeno vrijeme na četiri godine, s mogućnošću produljenja na još najviše dvije. Dobijete li posao, radit ćete u prostorijama Komisije u Irskoj (Grange, okrug Meath) ili Bruxellesu.

Zaposlenici institucija i agencija EU-a dio su velike stručne zajednice koja pruža brojne mogućnosti za proširivanje znanja, poboljšanje vještina i razvoj karijere. Poštovanje kulturne raznolikosti i promicanje jednakih mogućnosti za sve temeljna su načela EU-a i stoga se EPSO trudi svim kandidatima pružiti jednake mogućnosti, tretman i pristup. Više o našoj politici jednakih mogućnosti i podnošenju zahtjeva za posebne prilagodbe za polaganje testova u okviru postupka odabira pronaći ćete na našoj stranici posvećenoj tim pitanjima.

Ne propustite ovu sjajnu profesionalnu priliku – prijave počinju 13. veljače!

 

Ispunjavate li uvjete za prijavu?

Morate biti državljanin države članice EU-a, savršeno znati irski jezik i temeljito vladati engleskim

Osim toga, potrebna vam je diploma sveučilišnog studija u trajanju od najmanje tri godine u bilo kojoj disciplini.

Detaljne informacije o uvjetima za sudjelovanje dostupne su u Pozivu na iskaz interesa objavljenom 13. veljače 2020., u kojem se traže privremeni službenici.