Ír nyelvi fordító

Kezdőlap > Ír nyelvi fordító

Az uniós intézmények a szakpolitikai területek széles körét fedik le, mely magában foglalja a fejlesztési célú segítségnyújtást, az éghajlatváltozás elleni küzdelmet, a szervezett bűnözés elleni fellépést, a kisebbségek jogainak biztosítását, valamint a kutatás és az innováció előmozdítását és a regionális fejlesztés támogatását. A fordítókra fontos szerep hárul e tevékenységek során. Ők ültetik át a különböző szakpolitikai területekkel kapcsolatos szövegeket az EU 24 hivatalos nyelvére, s ezáltal erősítik a kommunikációt és elősegítik, hogy a polgárok tisztában legyenek azzal, milyen szerepet tölt be az EU a mindennapi életükben. A fordítók összetett politikai, jogi, gazdasági, pénzügyi, tudományos és technikai szövegeken dolgoznak, amelyek az Európai Unió valamennyi tevékenységi területére kiterjednek.

Az Európai Bizottság jelenleg ír nyelvi fordítókat keres (AD 5 besorolási fokozat). A felvett munkatársak angolról írre fognak fordítani.

A sikeres pályázóknak négy évre szóló ideiglenes szerződést ajánlhatnak fel, amely legfeljebb két évvel meghosszabbítható. A felvett ír fordítók a Bizottság írországi (Grange, Co Meath) vagy brüsszeli épületeiben fognak dolgozni.

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európa Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

Ne szalassza el ezt a kiváló karrierlehetőséget! Jelentkezni február 13-tól lehet.

 

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik EU-ország állampolgárának kell lenniük, és tökéletes ír nyelvtudással és alapos angol nyelvtudással kell rendelkezniük. 

Emellett legalább hároméves, bármely tudományterületen szerzett egyetemi diplomával kell rendelkezniük.

Ha szeretne részletesen tájékozódni a követelményekről, olvassa el figyelmesen a 2020. február 13-án megjelenő, ideiglenes alkalmazotti állások betöltésére vonatkozó pályázati felhívást.