Prevajalci za irski jezik

Domača stran > Prevajalci za irski jezik

Institucije EU pokrivajo širok razpon področij politike, med kateri so: zagotavljanje razvojne pomoči, boj proti podnebnim spremembam, preprečevanje organiziranega kriminala, zagotavljanje pravic manjšin, spodbujanje raziskav in inovacij ter podpora regionalnemu razvoju. Prevajalci so v središču teh dejavnosti, saj prevajajo besedila v 24 uradnih jezikov EU. Tako krepijo sporazumevanje in državljanom približujejo vlogo EU v njihovem vsakdanjem življenju. Prevajajo zapletena politična, pravna, ekonomska, finančna, znanstvena in tehnična besedila, ki zajemajo vsa področja Evropske unije.

Evropska komisija trenutno išče prevajalce za irski jezik (razred AD 5). Prevajalci, ki bodo uspešno opravili natečaj, bodo prevajali iz angleščine v irščino.

Uspešnim kandidatom in kandidatkam se lahko ponudi pogodba za določen čas za obdobje 4 let, ki se lahko podaljša za največ dve leti. Uspešni kandidati in kandidatke bodo delali v prostorih Komisije na Irskem (Grange, Co Meath) ali v Bruslju.

Institucije in agencije EU kot delodajalci ponujajo skupnost strokovnega znanja ter široko paleto možnosti za učenje, izboljšanje spretnosti in razvoj poklicne poti. Spoštovanje kulturne različnosti in uveljavljanje enakih možnosti sta temeljni načeli Evropske unije. Evropski urad za izbor osebja si prizadeva vsem kandidatom zagotoviti enakost možnosti, obravnavanja in dostopa. Več o naši politiki enakih možnosti in kako vložiti zahtevek za posebno prilagoditev pri opravljanju testov na tej strani.

Ne zamudite te izjemne poklicne priložnosti – prijave začnemo sprejemati s 13. februarjem!

 

Pogoji za prijavo

Za prijavo morate imeti državljanstvo EU ter odlično obvladati irščino in temeljito angleščino

Za prijavo morate imeti visokošolsko izobrazbo (najmanj triletni program) na katerem koli področju.

Podrobnejše informacije o pogojih so objavljene v razpisu za prijavo interesa za začasne uslužbence dne 13. februarja 2020.