Informatički stručnjaci

Početna stranica > Informatički stručnjaci

Europska komisija traži iskusne stručnjake i asistente koji će raditi kao privremeno osoblje uglavnom u Luxembourgu u sljedećim područjima:

  1. Napredna tehnologija: Računalstvo visokih performansi
  2. Napredna tehnologija: Kvantne tehnologije
  3. Analiza podataka i podatkovna znanost
  4. Digitalna radna mjesta, uredska automatizacija i mobilno računalstvo
  5. Sigurnost IKT-a
  6. Infrastruktura IT-a i računalstvo u oblaku.

Stručnjaci (razred AD 8) određuju i provode nove strategije IKT-a ili prioritete Komisije u tom području, pretvaraju poslovne potrebe u rješenja IKT-a i rade sa statističkim podacima i velikim količinama podataka (big data). Njihovi poslovi podrazumijevaju održavanje usluga IKT-a, upravljanje odnosima s dionicima i sudjelovanje na sastancima u svojstvu tehničkog stručnjaka.

Asistenti (razred AST 4) pružaju podršku implementaciji informatičkih projekata sudjelovanjem u osmišljavanju rješenja, sastavljaju poslovne specifikacije te pomažu u planiranju proračuna i resursa. Njihovi poslovi podrazumijevaju analizu i obradu statističkih podataka i velikih količina podataka, sudjelovanje u osmišljavanju i implementaciji rješenja IKT-a i doprinos informativnim izvješćima i prezentacijama.

Detaljne informacije o uvjetima za sudjelovanje dostupne su u Pozivu na iskaz interesa objavljenom 9. siječnja 2020.

Zaposlenici institucija i agencija EU-a dio su velike stručne zajednice koja pruža brojne mogućnosti za proširivanje znanja, poboljšanje vještina i razvoj karijere. Poštovanje kulturne raznolikosti i promicanje jednakih mogućnosti za sve temeljna su načela EU-a i stoga se EPSO trudi svim kandidatima pružiti jednake mogućnosti, tretman i pristup. Više o našoj politici jednakih mogućnosti i podnošenju zahtjeva za posebne prilagodbe za polaganje testova u okviru postupka odabira pronaći ćete na našoj stranici posvećenoj tim pitanjima.

Uspješnim kandidatima može se ponuditi ugovor na određeno vrijeme u trajanju od četiri godine. Plaća se sastoji od osnovne plaće koja je dopunjena posebnim naknadama, uključujući naknadu za život u inozemstvu i obiteljsku naknadu (ako je primjenjivo). 

Nemojte propustiti ovu sjajnu profesionalnu priliku – prijaviti se možete od 9. siječnja!