Strokovnjaki in strokovnjakinje za informacijsko tehnologijo

Domača stran > Strokovnjaki in strokovnjakinje za informacijsko tehnologijo

Evropska komisija išče izkušeno strokovno in strokovno-tehnično osebje za delo predvsem v Luxembourgu kot začasni uslužbenci in uslužbenke na naslednjih področjih:

  1. Napredna tehnologija: Visokozmogljivostno računalništvo
  2. Napredna tehnologija: Kvantne tehnologije
  3. Podatkovna analitika in podatkovna znanost
  4. Digitalno delovno mesto, pisarniška avtomatizacija in mobilno računalništvo
  5. Varnost IKT
  6. Infrastruktura IT in storitve v oblaku

Kot strokovnjak ali strokovnjakinja (razred AD 8) boste določali in izvajali nove strategije IKT ali prednostne naloge Komisije na tem področju, oblikovali rešitve IKT za poslovne potrebe ter delali z viri statističnih podatkov in velepodatkov. Vaše naloge bodo zajemale nemoteno delovanje storitev IKT, upravljanje odnosov z deležniki in sodelovanje na sestankih kot tehnični specialist ali specialistka.

Kot strokovno-tehnični uslužbenec ali uslužbenka (razred AST 4) boste podpirali izvajanje projektov IT, tako da boste prispevali k zasnovi rešitev, pripravljali poslovne specifikacije ter pomagali pri načrtovanju proračuna in virov. Vaše naloge bodo med drugim analiza in obdelava virov statističnih podatkov in velepodatkov, sodelovanje pri zasnovi in izvajanju rešitev IKT ter prispevanje k seznanitvenim sestankom in predstavitvam.

Podrobnejše informacije o pogojih so objavljene v razpisu natečaja dne 9. januarja 2020.

Institucije in agencije EU kot delodajalci ponujajo skupnost strokovnega znanja ter široko paleto možnosti za učenje, izboljšanje spretnosti in razvoj poklicne poti. Spoštovanje kulturne različnosti in uveljavljanje enakih možnosti sta temeljni načeli Evropske unije. Evropski urad za izbor osebja si prizadeva vsem kandidatom zagotoviti enakost možnosti, obravnavanja in dostopa. Več o naši politiki enakih možnosti in kako vložiti zahtevek za posebno prilagoditev pri opravljanju testov na tej strani.

Uspešnim kandidatom in kandidatkam se lahko ponudi pogodba za določen čas za obdobje 4 let. Plača zajema osnovno plačo in dodatke, vključno z izselitvenim in družinskim dodatkom (če je to ustrezno). 

Ne zamudite te izjemne poklicne priložnosti – prijave začnemo sprejemati z 9. januarjem 2020!