Az EPSO átalakulási folyamatának elindítása

Kezdőlap > Az EPSO átalakulási folyamatának elindítása

Elfogadták az új kompetenciakeretet

Megkezdődött az EPSO átalakulási folyamata. Az ütemterv első lépése – A kompetenciakeret korszerűsítése

Az uniós intézmények céljainak eléréséhez elengedhetetlen a kiváló munkaerő biztosítása. Ezért a személyzet kompetenciáit optimálisan össze kell hangolni küldetésükkel és értékeikkel. Tehát alapvető fontosságú, hogy a személyzet minden szinten és az összes uniós intézményben – háttértől, nemtől, vallástól, kultúrától vagy funkciótól függetlenül – ugyanolyan kiváló tulajdonságokkal rendelkezzen.

Ennek felmérésére az EPSO 2010 óta egy 8 általános kompetenciát tartalmazó kompetenciakeretet alkalmaz, amelyek tesztelésére az értékelőközpontban kerül sor. Az uniós intézmények szükségletei azonban idővel változtak. A kompetenciakeret felülvizsgálata előfeltétele volt annak, hogy olyan sokszínű tehetségbázis épüljön ki, amely hatékonyan kielégíti az intézmények szükségleteit és tükrözi napjaink munkaerőpiacának új fejleményeit.

Az új kompetenciakeret meghatározza azokat a kompetenciákat, amelyek elengedhetetlenek az adott munkakör hatékony ellátásához, és a kiválasztási eljárással kapcsolatban átlátható tájékoztatást nyújt, pontosítva, hogy a pályázóknak milyen tulajdonságokról kell tanúbizonyságot tenniük a versenyvizsga vonatkozó tesztjei, illetve vizsgái során.

A kompetenciák a kiválasztási folyamat szerves részét képezik, mivel ezeken alapul a pályázók adott munkaköri profilra való alkalmasságának megállapítására irányuló értékelés. A kompetenciák felmérése célzott munkaerő-felvételt tesz lehetővé, ezenkívül a kompetenciák alapján egyértelmű elvárások fogalmazhatók meg a potenciális pályázók felé.

Kérjük, ne feledje, hogy az általános kompetenciák mellett a speciálisabb szaktudást igénylő profilok esetében az uniós intézmények olyan jelölteket keresnek, akik a szakterületükön magas szintű képzettséggel rendelkeznek. Bővebb információk az adott munkakörhöz elvárt készségekről, valamint az általános és a speciális készségek felmérését célzó vizsgákról a versenyvizsga-felhívásban olvashatók.

Tájékozódjon az értékelőközpont jövőbeli tesztjeiben szereplő új általános kompetenciákról, és kísérje figyelemmel a frissítéseket a weboldalunkon.