Jurist-lingvister

Forside > Jurist-lingvister

Er du en flersproget jurist, der er interesseret i en international karriere?

EU søger højtkvalificerede bulgarsk-, tjekkisk-, fransk-, irsk-, ungarsk- og polsksprogede jurist-lingvister. De ansatte tjenestemænd (lønklasse AD 7) vil hovedsagelig arbejde i Europa-Parlamentet, Rådet for Den Europæiske Union og Europa-Kommissionen.

Som jurist-lingvist reviderer du EU-retsakter i udvælgelsesprøvens sprog fra mindst to andre sprog og rådgiver om udarbejdelsen af retsakter. Dine hovedopgaver vil være at følge lovgivningsprocedurerne fra start til slut og fungere som rådgiver med henblik på at sikre kvaliteten i udarbejdelsen af lovgivningstekster, og at de formelle regler for teksternes udformning overholdes. Arbejdet som jurist-lingvist indebærer brug af almindelige IT-værktøjer og andre kontorværktøjer samt hyppig kontakt med de forskellige aktører i lovgivningsproceduren.

Som arbejdsgiver tilbyder EU's institutioner og agenturer et ekspertfællesskab med en lang række muligheder for at øge din viden, forbedre dine færdigheder og udvikle din karriere. De multikulturelle, internationale og forskelligartede teams, der udgør institutionerne, arbejder sammen om at forbedre levevilkårene for ca. 450 millioner EU-borgere og mange mennesker ude i verden.

Respekt for kulturel mangfoldighed og fremme af lige muligheder hører til EU's grundlæggende principper, og Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor bestræber sig på at tilbyde lige muligheder, samme behandling og lige adgang til alle ansøgere. På vores særlige side om emnet kan du læse mere om vores politik for lige muligheder og om, hvordan du anmoder om særlig tilpasning af udvælgelsesprøverne.

 

Har du det, der skal til?

Hvis du er EU-borger med et indgående kendskab til mindst 3 EU-sprog: Har du et perfekt kendskab til sprog 1 (udvælgelsesprøvens sprog), indgående kendskab til engelsk (sprog 2) og indgående kendskab til sprog 3 (et af de 24 officielle EU-sprog, som er forskelligt fra sprog 1 og sprog 2), så er det dig, vi leder efter.

Bemærk, at du skal have afsluttet en bulgarsk, tjekkisk, fransk/belgisk/luxembourgsk, ungarsk eller polsk universitetsuddannelse i jura. Hvis du ansøger om den irske sprogprofil, skal du have en universitetsgrad i jura fra Irland eller Det Forenede Kongerige.

Du kan læse nærmere om kravene i meddelelsen om udvælgelsesprøven på ansøgningssiderne nedenfor.

Ansøgningsperioden starter den 21. januar 2021.