Jogász-nyelvészek

Kezdőlap > Jogász-nyelvészek

Vonzza Önt a lehetőség, hogy több nyelven beszélő jogászként nemzetközi karriert kezdjen?

Az EU magasan képzett bolgár, cseh, francia, ír, magyar és lengyel nyelvű jogász-nyelvészeket keres. A felvett tisztviselők (AD 7 besorolási fokozat) elsősorban az Európai Parlamentnél, az Európai Unió Tanácsánál és az Európai Bizottságnál dolgoznak majd.

A jogász-nyelvészek legalább két másik nyelvről a versenyvizsga nyelvére fordított uniós jogi szövegek lektorálását végzik, valamint jogszabály-szövegezési tanácsokat nyújtanak. A jogász-nyelvészek fő feladata, hogy a jogalkotási eljárásokat azok teljes folyamatában figyelemmel kísérjék, és tanácsadóként járjanak el, ellenőrizve a szövegezés minőségét és a jogalkotási szövegek megjelenítésére vonatkozó alaki szabályoknak való megfelelést. A jogász-nyelvészek munkájához hozzátartozik a standard informatikai és egyéb irodatechnológiai eszközök használata, valamint a jogalkotási eljárás különböző résztvevőivel történő rendszeres kapcsolattartás.

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. Az intézményeket alkotó multikulturális, nemzetközi és sokszínű kollektívák együttesen körülbelül 450 millió uniós, illetve EU-n kívüli polgár életkörülményeinek javításán fáradoznak.

Az EU alapelvei közé tartozik a kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó esetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információkat találhat az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

Ha Ön uniós tagállam állampolgára és legalább 3 uniós nyelvet kiválóan ismer: azaz tökéletes nyelvtudással rendelkezik a versenyvizsga nyelvén (1. nyelv), alaposan ismeri az angolt (2. nyelv) és az EU 24 hivatalos nyelve közül egy másikat (az 1. és 2. nyelvtől eltérő 3. nyelv), akkor itt a helye!

A jelentkezéshez emellett befejezett felsőoktatási tanulmányoknak megfelelő bolgár, cseh, francia/belga/luxemburgi, magyar vagy lengyel jogi végzettség szükséges. Ha az ír nyelvi profilra pályázik, akkor Írországban vagy az Egyesült Királyságban szerzett jogi diplomával kell rendelkeznie.

A követelményekről részletesen a versenyvizsga-felhívásban vagy a lenti weboldalon tájékozódhat.

Jelentkezni 2020. szeptember 24-től lehet.