Juristen-vertalers

Startseite > Juristen-vertalers

Bent u een meertalige jurist met belangstelling voor een internationale carrière?

De EU zoekt naar hooggekwalificeerde Bulgaarse, Franse, Hongaarse, Ierse, Poolse en Tsjechische juristen-vertalers . De meeste juristen-vertalers (rang AD7) werken bij het Europees Parlement, de Raad van de Europese Unie of de Europese Commissie.

Als jurist-vertaler checkt u de vertaling van juridische documenten die vanuit de oorspronkelijke taal naar uw hoofdtaal zijn vertaald. U geeft ook advies over het opstellen van wetgeving. Uw belangrijkste taken zijn het volgen van wetgevingsprocedures en het verstrekken van advies, evenals het controleren van de redactionele kwaliteit en de regelconforme presentatie van wetgeving. Bij uw werk gebruikt u standaard IT-tools en andere kantoorapparatuur en -software, en staat u in nauw contact met de verschillende betrokkenen bij de wetgevingsprocedure.

Bij de EU-instellingen en ‑agentschappen werkt u samen met allerlei deskundigen en krijgt u alle kans om uw horizon te verbreden, uw vaardigheden te ontwikkelen en een mooie carrière op te bouwen. In een gevarieerd, multicultureel en internationaal team zet u zich samen met uw collega's in voor de ongeveer 450 miljoen burgers van de EU en ook voor de wereld daarbuiten.

Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie probeert alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden te geven. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op onze infopagina over gelijke kansen.

 

Bent u de geknipte persoon?

Heeft u de nationaliteit van een EU-land en een uitstekende kennis van ten minste drie officiële EU-talen, d.w.z. een perfecte kennis van uw hoofdtaal (taal van het vergelijkend onderzoek) en een grondige kennis van uw tweede taal (Engels) en uw derde taal (een andere EU-taal), dan zijn we op zoek naar u.

U dient ook een universitaire studie Bulgaars, Frans/Belgisch/Luxemburgs, Hongaars, Pools of Tsjechisch recht te hebben afgerond. Solliciteert u voor het Ierse taalprofiel, dan moet u uw rechtendiploma in Ierland of het Verenigd Koninkrijk hebben behaald.

Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden vindt u in de aankondiging van het vergelijkend onderzoek op de pagina hieronder.

U kunt solliciteren vanaf 21 januari 2021.