Juriști-lingviști

Acasă > Juriști-lingviști

Sunteți jurist cunoscător al mai multor limbi? V-ar interesa o carieră internațională?

UE caută juriști-lingviști înalt calificați pentru limbile bulgară, cehă, franceză, irlandeză, maghiară și polonă. Funcționarii vor fi recrutați cu gradul AD 7, în principal de către Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană.

În calitate de jurist-lingvist, veți revizui textele juridice ale UE traduse din cel puțin două limbi ale UE în limba concursului. Veți oferi consiliere cu privire la redactarea textelor legislative. Veți urmări procedurile legislative pe tot parcursul lor și veți acționa în calitate de consilieri, verificând calitatea redactării și respectarea normelor formale privind prezentarea textelor legislative. Munca presupune utilizarea instrumentelor informatice și birotice standard și contacte frecvente cu diferiții participanți la procedura legislativă.

Instituțiile și agențiile UE le oferă angajaților lor posibilitatea de a colabora cu experți din multiple domenii și de a-și îmbunătăți cunoștințele, competențele și cariera. Echipele multiculturale, internaționale și diverse care alcătuiesc instituțiile UE lucrează pentru binele celor circa 450 de milioane de cetățeni ai UE, dar și al omenirii, în general.

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Aflați cum puteți solicita ajustări speciale și care este politica noastră privind egalitatea de șanse.

 

Îndepliniți toate condițiile?

Trebuie să fiți cetățean al UE și să cunoașteți foarte bine cel puțin 3 limbi ale UE: limba 1, adică limba concursului, la perfecție; limba 2 (engleza) și limba 3 (una dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE, diferită de limba 1 și limba 2), la nivel aprofundat.

În plus, trebuie să fi absolvit dreptul la o facultate din Bulgaria, Cehia, Franța/Belgia/Luxemburg, Ungaria sau Polonia. Dacă vă înscrieți pentru profilul de limbă irlandeză, trebuie să dețineți o diplomă în drept eliberată de Irlanda sau de Regatul Unit.

Pentru a vedea cerințele în detaliu, consultați Anunțul de concurs de pe pagina noastră pentru înscrieri de mai jos.

Înscrierile încep pe 21 ianuarie 2021.