Juristi-lingvistit

Etusivu > Juristi-lingvistit

Oletko pätevöitynyt Tanskan, Kreikan/Kyproksen, Ranskan/Belgian/Luxemburgin, Kroatian tai Puolan oikeuteen? Jos olet, sinusta voi tulla yksi Luxemburgissa sijaitsevan Euroopan unionin tuomioistuimen juristi-lingvisteistä (palkkaluokka AD 7).

Euroopan unionin tuomioistuin on Euroopan unionin korkein lainkäyttöelin. Se varmistaa yhdessä jäsenvaltioiden tuomioistuinten kanssa, että EU:n lainsäädäntöä tulkitaan ja sovelletaan samalla tavalla kaikissa jäsenvaltioissa ja että kaikki jäsenvaltiot ja EU:n toimielimet noudattavat sitä.

Juristi-lingvistin tehtäviin kuuluu monimutkaisten oikeudellisten tekstien (unionin tuomioistuimen ja unionin yleisen tuomioistuimen tuomiot, julkisasiamiesten ratkaisuehdotukset, osapuolten kirjelmät jne.) kääntäminen vähintään kahdesta EU:n virallisesta kielestä pääkieleen. Juristi-lingvistit työskentelevät EU:n oikeuden ytimessä ja heillä on keskeinen rooli oikeudellisten analyysien tuottamisessa yhteistyössä tuomioistuinten kirjaamojen ja muiden yksiköiden kanssa.

EU:n toimielimet ja virastot ovat asiantuntijayhteisöjä, jotka tarjoavat työntekijöille monenlaisia mahdollisuuksia kasvattaa osaamistaan, kehittää taitojaan ja edetä urallaan. Kulttuurinen monimuotoisuus ja yhtäläiset mahdollisuudet ovat EU:n perusarvoja, ja EU:n henkilöstövalintatoimisto EPSO varmistaa kaikkien hakijoiden tasa-arvoisen kohtelun ja yhtäläiset mahdollisuudet. Lisätietoja EPSOn yhtäläisten mahdollisuuksien politiikasta ja siitä, miten tarvittaessa voi pyytää erityisjärjestelyjä valintakokeissa, on EPSOn sivustolla.

 

Mitä hakijoilta edellytetään?

Hakijan on oltava jonkin EU-maan kansalainen ja hänen on osattava perusteellisesti vähintään kolmea EU-kieltä: kilpailun kieltä (kieli 1), ranskaa (kieli 2) ja jotakin muuta EU:n 24 virallisesta kielestä (kieli 3). Huom. Jos kieli 1 on ranska, hakijalta edellytetään perusteellista espanjan, hollannin, italian, portugalin, puolan, ruotsin, saksan, suomen tai unkarin kielen (kieli 2) taitoa.

Hakijalla on oltava korkeakoulututkinto Tanskan, Kreikan/Kyproksen, Ranskan/Belgian/Luxemburgin, Kroatian tai Puolan oikeustieteen alalta.

Lisätietoa vaatimuksista on kilpailuilmoituksessa.

Hakuaika alkaa 5. maaliskuuta 2020.

 

Valintamenettelyn kulku: 

Hakemus

Käännöskokeet

Arviointikeskusvaihe

Varallaololuettelo