Juristen-vertalers

Startseite > Juristen-vertalers

Heeft u een diploma Deens, Grieks/Cypriotisch, Frans/Belgisch/Luxemburgs, Kroatisch of Pools recht? Dan heeft u misschien wel belangstelling voor een baan als jurist-vertaler in rang AD7 bij het Europees Hof van Justitie in Luxemburg!

Het Europees Hof van Justitie is de rechterlijke instantie van de Europese Unie en ziet er, samen met de rechterlijke instanties van de lidstaten, op toe dat de EU-wetgeving in elke lidstaat op dezelfde wijze wordt uitgelegd en toegepast, en dat alle lidstaten en EU-instellingen zich eraan houden.

Als jurist-vertaler vertaalt u complexe juridische teksten, zoals uitspraken van het Hof van Justitie en het Gerecht, conclusies van de advocaten-generaal en memoires van partijen, vanuit ten minste twee officiële EU-talen in uw hoofdtaal. Met dit werk in het hart van de EU-rechtspraak speelt u een belangrijke rol bij juridische analyses in samenwerking met de griffies en de andere diensten van het Hof.

Bij de EU-instellingen en ‑agentschappen werkt u samen met allerlei deskundigen en krijgt u alle kans om uw horizon te verbreden, uw vaardigheden te ontwikkelen en een mooie carrière op te bouwen. Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie geeft alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op onze infopagina over gelijke kansen.

 

Bent u de geknipte persoon?

Bent u een EU-burger met een uitstekende kennis van ten minste drie EU-talen, namelijk een perfecte kennis van taal 1 (taal van het vergelijkend onderzoek) en een grondige kennis van taal 2 (Frans) en van taal 3 (een van de 24 officiële EU-talen), dan zijn we op zoek naar u! Indien uw eerste taal Frans is, moet u een grondige kennis hebben van het Duits, Fins, Hongaars, Italiaans, Nederlands, Pools, Portugees, Spaans of Zweeds als taal 2.

Vergeet niet dat u een universitaire studie in het Deens, Grieks/Cypriotisch, Frans/Belgisch/Luxemburgs, Kroatisch of Pools recht moet hebben afgerond.

Nadere informatie over de vereisten is te vinden in de aankondiging van het vergelijkend onderzoek op de sollicitatiepagina hieronder.

U kunt solliciteren vanaf 5 maart 2020.

 

Overzicht van de selectieprocedure: 

Sollicitatie

Vertaaltests

Assessment

Reservelijst