Nukleáris felügyelő

Kezdőlap > Nukleáris felügyelő

Van tapasztalata a nukleáris technológia terén? Vonzza Önt a lehetőség, hogy nemzetközi karrierbe vágjon egy multikulturális és sokszínű csapatban? Ha igen, olvasson tovább!

Az Európai Bizottság olyan szakértőket keres, akik a nukleáris iparban, nukleáris kutatóközpontban, illetve állami vagy nemzetközi közjogi szervnél szereztek szakmai tapasztalatot. A felvett nukleáris felügyelők (AST 3 besorolási fokozat) elsősorban az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatóságánál (DG ENER) fognak dolgozni Luxembourgban.

A nukleáris felügyelők fő feladata a nukleáris létesítmények üzemeltetői által tett nyilatkozatok és jelentések pontosságának ellenőrzése, a nukleáris anyagok fizikai ellenőrzése, valamint a megállapításaikat tartalmazó jelentések elkészítése. A nukleáris felügyelők felelnek továbbá a gazdasági szereplőkkel, a nemzeti partnerekkel és a nemzetközi szervezetekkel folytatott kommunikációért. Adott esetben felkérhetik őket arra is, hogy járuljanak hozzá a biztonsági berendezések fejlesztéséhez, telepítéséhez és karbantartásához.

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. 

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárságával kell rendelkezniük, és legalább két uniós nyelvet kell ismerniük: az első nyelvet (amely az uniós hivatalos nyelvek bármelyike lehet) alaposan, a másodikat pedig (amely kötelezően az angol vagy a francia) kielégítő szinten.

Emellett a következő képesítésekkel és szakmai tapasztalattal kell rendelkezniük:

  • Oklevéllel igazolt felsőfokú végzettség valamely műszaki területen (pl. mérnöki tudományok, ipari technológia és elektromechanika), illetve a természettudományok vagy az alkalmazott tudományok (atomfizika, nukleáris kémia, sugárvédelem, sugárbiológia, fizika, kémia) területén, és azt követően szerzett legalább hároméves szakmai tapasztalat, amelyből legalább két év közvetlenül kapcsolódik az atomfizika, a nukleáris kémia, a sugárvédelem, a sugárbiológia, a fizika, a kémia, a mérnöki tudományok területéhez vagy bármely más releváns területhez,

vagy

  • középfokúnál magasabb szintű tanulmányok folytatására jogosító bizonyítvánnyal igazolt, középfokú, általános vagy műszaki végzettség és azt követően szerzett legalább hatéves, a szóban forgó feladatkörhöz közvetlenül kapcsolódó szakmai tapasztalat, amelyből legalább két év közvetlenül kapcsolódik az atomfizika, a nukleáris kémia, a sugárvédelem, a sugárbiológia, a fizika, a kémia, a mérnöki tudományok területéhez vagy bármely más releváns területhez.

Ha Ön megfelel a fenti feltételeknek, akkor Önt keressük!

A követelményekről részletesen a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat.

 

Jelentkezni 2021. március 18-tól lehet.