Nucleair inspecteurs

Startseite > Nucleair inspecteurs

Heeft u ervaring met nucleaire technologie? Heeft u belangstelling voor een internationale carrière in een multicultureel en divers team? Ja? Dan is dit misschien iets voor u.

De Europese Commissie zoekt deskundigen met ervaring in de nucleaire sector, bij een nucleair onderzoekscentrum of een nationale of internationale overheidsinstantie. Als nucleair inspecteur (rang AST3) gaat u meestal aan de slag bij het directoraat-generaal Energie (DG ENER) van de Europese Commissie in Luxemburg.

Uw belangrijkste taken zijn het controleren van de juistheid van de verklaringen en verslagen van de exploitanten van nucleaire installaties, het uitvoeren van fysieke controles op nucleaire materialen en het opstellen van verslagen over de bevindingen. Ook bent u verantwoordelijk voor de communicatie met exploitanten, nationale partners en internationale organisaties. U kunt bovendien worden betrokken bij de ontwikkeling, installatie en het onderhoud van veiligheidscontrole-apparatuur.

Bij de EU-instellingen en ‑agentschappen werkt u samen met allerlei deskundigen en krijgt u alle kans om uw horizon te verbreden, uw vaardigheden te ontwikkelen en een mooie carrière op te bouwen. 

Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie geeft alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op onze infopagina over gelijke kansen.

Bent u de geknipte persoon?

U moet de nationaliteit van een EU-land hebben, en kennis van ten minste twee EU-talen, d.w.z. grondige kennis van een van de officiële EU-talen plus voldoende kennis van het Engels of Frans.

Daarnaast zijn de volgende kwalificaties en werkervaring vereist:

  • een diploma postsecundair onderwijs op technisch gebied (bv. ingenieurswetenschappen, industriële techniek, elektromechanica) of op het gebied van natuurwetenschappen of toegepaste wetenschappen, (bv. kernfysica, nucleaire chemie, stralingsbescherming, radiobiologie, fysica, chemie) gevolgd door ten minste drie jaar beroepservaring waarvan ten minste twee jaar op het gebied van kernfysica, nucleaire chemie, stralingsbescherming, radiobiologie, fysica, chemie, ingenieurswetenschappen of een ander relevant vakgebied

of

  • een diploma middelbaar, algemeen of technisch onderwijs dat toegang geeft tot postsecundair onderwijs, gevolgd door ten minste zes jaar relevante beroepservaring, waarvan ten minste twee jaar verband moet houden met kernfysica, nucleaire chemie, stralingsbescherming, radiobiologie, fysica, chemie, ingenieurswetenschappen of een ander relevant vakgebied

Misschien bent u wel degene die wij zoeken!

Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden vindt u in de aankondiging van het vergelijkend onderzoek op de pagina hieronder.

 

U kunt solliciteren vanaf 18 maart 2021.