Inspectori nucleari

Acasă > Inspectori nucleari

Aveți experiență în tehnologia nucleară? V-ar interesa o carieră internațională într-o echipă multiculturală și diversă? Ați ajuns pe pagina potrivită.

Comisia Europeană (CE) caută experți cu experiență profesională dobândită în industria nucleară, într-un centru de cercetare nucleară sau într-un organism public național sau internațional. Inspectorii nucleari recrutați (gradul AST 3) vor lucra în principal în cadrul Direcției Generale Energie a CE (DG ENER) din Luxemburg.

Dacă veți fi recrutat, veți avea ca sarcini principale să verificați exactitatea declarațiilor și rapoartelor întocmite de operatorii instalațiilor nucleare, să efectuați controale fizice ale materialelor nucleare și să întocmiți rapoarte cu constatările controalelor. De asemenea, veți fi responsabil de comunicarea cu operatorii, partenerii naționali și organizațiile internaționale. Vi se va putea cere și să contribuiți la dezvoltarea, instalarea și întreținerea echipamentelor de protecție.

Instituțiile și agențiile UE le oferă angajaților lor posibilitatea de a colabora cu experți din multiple domenii și de a-și îmbunătăți cunoștințele, competențele și cariera. 

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Aflați cum puteți solicita ajustări speciale și care este politica noastră privind egalitatea de șanse.

Îndepliniți toate condițiile?

Pentru a vă înscrie în concurs, trebuie să fiți cetățean al UE și să cunoașteți cel puțin 2 limbi ale UE: limba 1 (una dintre limbile oficiale ale UE) la nivel avansat și limba 2 (engleză sau franceză) la nivel satisfăcător.

În plus, sunt necesare următoarele calificări și tipuri de experiență profesională:

  • Studii post-secundare absolvite cu diplomă, fie într-un domeniu tehnic (ex. inginerie, inginerie industrială, electromecanică), fie în domeniul științelor naturale sau aplicate (ex. fizică nucleară, chimie nucleară, radioprotecție, radiobiologie, fizică, chimie), urmate de cel puțin 3 ani de experiență profesională, din care cel puțin 2 ani în poziții legate de fizica nucleară, chimia nucleară, radioprotecție, radiobiologie, fizică, chimie, inginerie sau de orice altă disciplină relevantă

sau

  • Studii secundare, generale sau tehnice absolvite cu o diplomă care oferă acces la învățământul post-secundar, urmate de o experiență profesională de cel puțin 6 ani într-un domeniu relevant, din care cel puțin 2 ani în poziții legate de fizica nucleară, chimia nucleară, radioprotecție, radiobiologie, fizică, chimie, inginerie sau de orice altă disciplină relevantă.

Dacă profilul dumneavoastră corespunde acestor cerințe, vă așteptăm!

Pentru a vedea cerințele în detaliu, consultați Anunțul de concurs de pe pagina noastră pentru înscrieri de mai jos.

 

Înscrierile încep pe 18 martie 2021.