Kezdőlap > Összefoglaló a kiválasztási eljárás résztvevői által igényelhető speciális vizsgakörülményekről

Összefoglaló a kiválasztási eljárás résztvevői által igényelhető speciális vizsgakörülményekről

Az EPSO összefoglalót készített azon speciális vizsgakörülményekről, amelyeket a kiválasztási eljárás során a fogyatékkal élő, illetve sajátos igényű pályázók – köztük a várandós és szoptató nők – számára biztosít.

Az összefoglaló kitér arra is, mit ért az EPSO az észszerű alkalmazkodás fogalmán, és glosszárium formájában tájékoztatást nyújt az igényelhető speciális vizsgakörülményekről. Ismerteti, hogy az egyes speciális vizsgakörülmények mit takarnak, mely vizsgaszakaszban és mely vizsgaközpontokban vehetők igénybe, és ki felel a biztosításukért.

További információkat itt talál.

Felhívjuk figyelmét, hogy a speciális vizsgakörülmények glosszáriuma csak tájékoztató és nem kimerítő jellegű. Egyedi igényei és helyzete alapján Ön egyéb speciális vizsgakörülmény biztosítását is kérheti. A dokumentum folyamatosan módosul és rendszeresen frissül annak érdekében, hogy tükrözze az ésszerű alkalmazkodás területén bekövetkező változásokat, figyelembe vegye a kiválasztási tesztek kiigazítása iránt benyújtott új pályázói kérelmeket, és tartalmazza az újonnan felkínált speciális vizsgakörülményeket.

Szeretne többet megtudni az EPSO egyenlő bánásmódot és sokszínűséget elősegítő politikájáról? Kérjük, látogasson el az esélyegyenlőségről szóló weboldalunkra!

Tekintse meg az ésszerű alkalmazkodásról szóló kisfilmünket, és tanulmányozza a kiválasztási vizsgák során igénybe vehető speciális vizsgakörülmények kérelmezésének lépéseit.

További tájékoztatásért forduljon hozzánk (epso-accessibility@ec.europa.eu).

Közzététel időpontja : 02/07/2020 - 13:00
Frissítés dátuma : 03/08/2020 - 06:00