Korrektor/nyelvi szerkesztő

Kezdőlap > Korrektor/nyelvi szerkesztő

Olyan karrierre vágyik, ahol kamatoztatni tudja nyelvtudását? A szavak mesterének tartja magát? Nyelvtanilag hibátlanul fogalmaz? Hasznosítsa kiváló nyelvi készségeit nemzetközi környezetben!

Az Európai Parlament és a Bíróság luxemburgi nyelvi szolgálatai görög, spanyol, észt, ír, olasz és portugál korrektorokat/nyelvi szerkesztőket keresnek (AST 3 besorolási fokozatba).

Felvétel esetén a feladatok közé tartozik a kéziratok korrektúrája, a lefordított szövegeknek a forrásnyelvvel való összevetése a következetesség ellenőrzése céljából, a különböző formátumokban és médiacsatornákon keresztül történő közzététel előtt korrektúralevonatok készítése és ellenőrzése, valamint elektronikus vagy papíralapú kéziratok előkészítése helyesírási, nyelvtani és szintaktikai szempontból. A korrektorok/nyelvi szerkesztők ellenőrzik továbbá, hogy a szövegek következetesek és egységesek-e, és összhangban állnak-e a stilisztikai konvenciókkal és szabályokkal, ezenkívül részt vesznek a terminológiai munkában és a dokumentumok fordítására vonatkozó minőség-ellenőrzési folyamatban.

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. Az uniós intézmények multikulturális, nemzetközi és sokszínű környezetében dolgozó alkalmazottak az európai uniós lakosság (kb. 450 millió polgár) és a világ többi részén élő emberek életkörülményeinek javítására törekednek.

Az EU alapelvei közé tartozik a kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó esetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

Ha Ön uniós tagállam állampolgára és legalább 2 uniós nyelvet ismer, azaz az első nyelvet (a versenyvizsga nyelvét) tökéletes szinten, a második nyelvet (az angolt vagy a franciát) kielégítő szinten ismeri, akkor itt a helye!

Az állás betöltéséhez oklevéllel igazolt, középfokúnál magasabb szintű oktatásban szerzett végzettség és azt követően szerzett legalább hároméves, a szóban forgó feladatkörhöz közvetlenül kapcsolódó szakmai tapasztalat szükséges. Alternatív megoldásként bizonyítvánnyal igazolt, középfokú oktatásban szerzett végzettség és azt követően szerzett legalább hatéves szakmai tapasztalat is elfogadható, amelyből legalább hároméves szakmai tapasztalat a szóban forgó feladatkörhöz közvetlenül kapcsolódik.

A követelményekről részletesen a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat.

Jelentkezni február 18-tól lehet.