Tajnici

Picture showing a woman and a man talking in front of a computer

Tražite li tajničku karijeru drukčiju od drugih? Institucije EU-a traže višejezične i svestrane tajnike (SC1/SC2) za obavljanje raznih tajničkih poslova.

Radom u dinamičnim višejezičnim službama neke od institucija EU-a steći ćete brojne mogućnosti rasta i razvoja karijere.

Tajnici pripremaju, upravljaju i finaliziraju dokumente i spise, pomažu u organiziranju i koordiniranju aktivnosti odjela i/ili službe (sastanci, službena putovanja, dnevnici) te traže, prikupljaju i šire informacije (ažuriraju datoteke i baze podataka).

Zaposlenici institucija i agencija EU-a dio su velike stručne zajednice koja pruža brojne mogućnosti za proširivanje znanja, poboljšanje vještina i razvoj karijere. Poštovanje kulturne raznolikosti i promicanje jednakih mogućnosti za sve temeljna su načela EU-a i stoga EPSO nastoji svim kandidatima pružiti jednake mogućnosti, tretman i pristup. Više o našoj politici jednakih mogućnosti i podnošenju zahtjeva za posebne prilagodbe za polaganje testova u okviru postupka odabira pronaći ćete na našoj stranici posvećenoj tim pitanjima.

 

Imate li kvalitete koje tražimo?

Ako ste državljanin države članice EU-a i znate najmanje 2 jezika EU-a: temeljito znanje jezika 1 (jedan od 24 službena jezika EU-a) i zadovoljavajuće znanje jezika 2 (engleski ili francuski), onda upravo vas tražimo!

Podsjećamo da morate imati diplomom potvrđeno srednjoškolsko obrazovanje koje daje pravo pristupa poslijesrednjoškolskom obrazovanju, ili stručno osposobljavanje nakon kojeg ste stekli najmanje tri godine radnog iskustva u tajničkim poslovima (za razred SC 1). Za prijavu za više radno mjesto (razred SC 2) morate imati najmanje sedam godina radnog iskustva u tim poslovima

Detaljne informacije o uvjetima za sudjelovanje dostupne su u Obavijesti o natječaju na stranicama za prijavu u nastavku.

Prijave se primaju od 25. lipnja 2020.