Titkár

Kezdőlap > Titkár
Picture showing a woman and a man talking in front of a computer

Kihívásokban gazdag ügyintézői karrierre vágyik? Az uniós intézmények többnyelvű és sokoldalú titkárokat (SC1/SC2) keresnek, akik különböző titkársági feladatokat látnak el az intézmények szervezeti egységein belül.

A sikeres pályázók az uniós intézmények valamelyik szervezeti egységében helyezkedhetnek el, ahol dinamikus, multikulturális munkakörnyezetben dolgozhatnak. Pályafutásuk során számos lehetőség kínálkozik a továbbképzésre és a szakmai fejlődésre is.

A titkárok feladata, hogy dokumentumokat és aktákat készítsenek elő, kezeljenek és véglegesítsenek, támogatás nyújtsanak az egység és/vagy az osztály tevékenységeinek (ülések, hivatalos utazások) megszervezéséhez és koordinálásához, valamint információkat kutassanak fel, állítsanak össze és terjesszenek (adatbázisokat, aktákat frissítsenek).

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európa Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

Ha Ön uniós tagállam állampolgára és legalább 2 uniós nyelvet ismer, azaz alaposan ismeri az EU 24 hivatalos nyelvének valamelyikét (1. nyelv), és kielégítően ismeri a franciát vagy az angolt (2. nyelv), akkor itt a helye!

További feltétel még a középfokúnál magasabb szintű tanulmányok folytatására jogosító bizonyítvánnyal igazolt, középfokú végzettség, vagy szakmai képzés és azt követően szerzett legalább hároméves szakmai tapasztalat (SC1 besorolási fokozat). A magasabb besorolási fokozathoz (SC2) legalább hétéves szakmai tapasztalatra van szükség a titkári munka terén

A követelményekről részletesen a versenyvizsga-felhívásban vagy a lenti weboldalon tájékozódhat.

Jelentkezni 2020. június 25-től lehet.