Secretariaatsmedewerkers

Startseite > Secretariaatsmedewerkers
Picture showing a woman and a man talking in front of a computer

Heeft u zin in secretariaatswerk dat net even anders is? De EU-instellingen zijn op zoek naar meertalige en polyvalente secretariaatsmedewerkers (SC1/SC2) voor diverse taken binnen hun diensten.

Dit is een uitgelezen kans om te gaan werken in een dynamische, meertalige omgeving. Bij de talrijke diensten van de Europese instellingen kunt u zich uw hele loopbaan lang blijven ontwikkelen.

Als secretariaatsmedewerker werkt u aan de voorbereiding, het beheer en de afwerking van documenten en dossiers, ondersteunt u de organisatie en coördinatie van de activiteiten van de eenheid of de dienst (vergaderingen, dienstreizen) en verzamelt en verspreidt u informatie (bijwerken van databanken en dossiers).

Bij de EU-instellingen en ‑agentschappen werkt u samen met allerlei deskundigen en krijgt u alle kans om uw horizon te verbreden, uw vaardigheden te ontwikkelen en een mooie carrière op te bouwen. Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie geeft alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op onze infopagina over gelijke kansen.

 

Bent u de geknipte persoon?

Heeft u de nationaliteit van een EU-land en een uitstekende kennis van ten minste twee EU-talen, namelijk een grondige kennis van taal 1 (een van de 24 EU-talen) en voldoende kennis van taal 2 (Engels of Frans), dan zijn we op zoek naar u!

U moet minstens een diploma van middelbaar onderwijs hebben behaald dat toegang geeft tot het hoger onderwijs of een beroepsopleiding hebben afgerond, gevolgd door ten minste drie jaar beroepservaring op secretariaatsgebied (SC1-functies). Om in aanmerking te komen voor de hogere rang (rang SC2) moet u ten minste zeven jaar beroepservaring op secretariaatsgebied hebben. 

Meer informatie over de vereisten is te vinden in de aankondiging van het vergelijkend onderzoek op de sollicitatiepagina hieronder.

U kunt solliciteren vanaf 25 juni 2020.