Stručnjaci za sigurnost

Home > Stručnjaci za sigurnost
Security Guard Listening To Earpiece Against Airplane

Jeste li motivirani stručnjak za sigurnost? Imate li uvjerenje o sigurnosnoj provjeri ili ste spremni podvrgnuti se sigurnosnoj provjeri? Institucije EU-a traže službenike i asistente u područjima sigurnosnih operacija, tehničke sigurnosti te sigurnosti informacija i dokumenata.

Vaša glavna dužnost kao službenika bit će briga za sigurnost osoba, zgrada i osjetljivih i povjerljivih dokumenata. Na tom ćete radnom mjestu također morati koordinirati timove i projekte.

Kao asistent pomagat ćete pri pružanju operativne pomoći povezane sa zaštitom osoba, imovine te osjetljivih i povjerljivih informacija.

I službenici i asistenti će, ovisno o posebnim potrebama raznih institucija, a prema načelu rotacije, možda trebati obavljati poslove izvan radnog vremena ili u okviru dežurstva.

Poštovanje kulturne raznolikosti i promicanje jednakih mogućnosti temeljna su načela EU-a i stoga EPSO svim kandidatima nastoji pružiti jednake mogućnosti, tretman i pristup. Više o politici jednakih mogućnosti i podnošenju zahtjeva za posebne prilagodbe za polaganje testova u okviru postupka odabira pronaći ćete na našoj stranici posvećenoj tim pitanjima.

Nemojte propustiti ovu fantastičnu priliku u karijeri! Prijave počinju 24. siječnja.

 

Imate li potrebne uvjete za prijavu?

Morate imati državljanstvo jedne od država članica EU-a i znati najmanje dva službena jezika EU-a, od kojih jedan mora biti engleski ili francuski.

Da biste se prijavili za radno mjesto službenika, potrebna vam je diploma visokoškolskog studija u trajanju od najmanje četiri godine nakon koje ste stekli najmanje šest godina radnog iskustva u području sigurnosti relevantnom za poslove radnog mjesta ili diploma sveučilišnog studija u trajanju od najmanje tri godine nakon koje ste stekli najmanje sedam godina odgovarajućeg radnog iskustva. Možete se prijaviti i ako imate jednakovrijednu stručnu izobrazbu potvrđenu diplomom ili svjedodžbom koju je izdala visokoškolska ustanova ili javna ustanova kao što je policijska, vojna ili obavještajna akademija nakon koje ste stekli najmanje sedam godina odgovarajućeg radnog iskustva.

Za radno mjesto asistenta potrebna je poslijesrednjoškolska diploma koja je relevantna za poslove radnog mjesta ili stručna izobrazba koja odgovara 5. razini Europskog kvalifikacijskog okvira nakon koje ste stekli odgovarajuće radno iskustvo od najmanje 3 godine. Možete se prijaviti i ako imate diplomu koja omogućuje pristup poslijesrednjoškolskom obrazovanju ili ako imate stručnu izobrazbu koja odgovara 4. razini Europskog kvalifikacijskog okvira, ako ste nakon njih stekli najmanje šest godina odgovarajućeg radnog iskustva.

Pregled postupka odabira: 

Prijava

Računalni testovi

Probir talenata/Talent screener

Testovi centra za procjenu

Popis uspješnih kandidata