Beveiligingsspecialist

Startseite > Beveiligingsspecialist
Security Guard Listening To Earpiece Against Airplane

Bent u een gemotiveerde beveiligingsspecialist? Heeft u een veiligheidsmachtiging of bent u bereid een screening te ondergaan? De EU-instellingen zijn op zoek naar agenten en assistenten voor beveiligingswerk, technische beveiliging en beveiliging van informatie en documenten.

Als agent wordt u in de eerste plaats belast met de beveiliging van personen, gebouwen en gevoelige en vertrouwelijke informatie. In die functie moet u ook teams en projecten coördineren.

Als assistent ondersteunt u de operationele aspecten van de bescherming van personen, gebouwen en gevoelige en vertrouwelijke informatie.

Zowel agenten als assistenten kunnen worden verzocht buiten kantooruren bij toerbeurt of in wachtdiensten te werken, afhankelijk van de specifieke vereisten van de verschillende instellingen.

Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie geeft alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden. Meer informatie vindt u op de infopagina over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests.

Laat deze geweldige carrièremogelijkheid niet liggen! U kunt solliciteren vanaf 24 januari!

 

Bent u de persoon die we zoeken?

U moet de nationaliteit van een EU-land hebben en ten minste twee officiële EU-talen kennen, waaronder Engels of Frans.

Om te solliciteren voor een functie als agent moet u een diploma hebben van een voltooide universitaire opleiding van ten minste vier jaar, gevolgd door ten minste zes jaar relevante werkervaring op veiligheidsgebied. Een universitaire opleiding van drie jaar en ten minste zeven jaar relevante werkervaring is ook voldoende. U kunt ook solliciteren met een diploma of een getuigschrift van een gelijkwaardige beroepsopleiding, afgegeven door een instelling voor hoger onderwijs of een openbare instelling zoals een politieacademie, militaire academie of inlichtingendienst, gevolgd door ten minste zeven jaar relevante werkervaring.

Om te solliciteren voor een functie als assistent moet u een diploma hebben van een voltooide postsecundaire opleiding die verband houdt met de aard van de functie of een beroepsopleiding die overeenkomt met niveau 5 van het Europees kwalificatiekader, en ten minste drie jaar relevante werkervaring. U kunt ook solliciteren als u alleen een diploma heeft dat toegang geeft tot hoger onderwijs of als u een beroepsopleiding heeft gevolgd (die overeenkomt met niveau 4 van het Europees kwalificatiekader), beide gevolgd door tenminste zes jaar relevante werkervaring.

Overzicht van de selectieprocedure: 

Sollicitatie

Tests per computer (CBT)

Talent screener

Assessment

Reservelijst