Specialiști în securitate

Home > Specialiști în securitate
Security Guard Listening To Earpiece Against Airplane

Sunteți specialist în securitate? Aveți autorizație de securitate sau sunteți pregătit să fiți supus unei investigații în materie de securitate? Instituțiile UE caută responsabili și asistenți în domeniul operațiunilor de securitate, al securității tehnice și al securității informațiilor și documentelor.

În calitate de responsabil de securitate, funcția dumneavoastră principală va fi de a asigura securitatea persoanelor, a clădirilor și a informațiilor sensibile și clasificate. Fișa postului prevede, de asemenea, că va trebui să coordonați echipe și proiecte.

În calitate de asistent de securitate, veți oferi asistență în cadrul aspectelor operaționale legate de protecția persoanelor, a bunurilor și a informațiilor sensibile și clasificate.

Atât responsabililor, cât și asistenților de securitate li se poate cere să lucreze prin rotație în afara programului obișnuit de lucru, în funcție de cerințele specifice ale diferitelor instituții, precum și să asigure un serviciu de permanență (stand-by).

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. De aceea, Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să le ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Citiți detalii despre politica egalității de șanse pe care o aplicăm și despre cum să solicitați ajustări speciale pentru susținerea testelor de selecție pe pagina dedicată.

Nu ratați această oportunitate! Perioada de înscriere începe pe 24 ianuarie !

 

Îndepliniți toate condițiile?

Trebuie să fiți cetățean al UE și să cunoașteți cel puțin două limbi oficiale ale UE, dintre care una trebuie să fie engleza sau franceza.

Pentru a putea participa la procedura de selecție a responsabililor de securitate, aveți nevoie de o diplomă de absolvire a studiilor universitare cu durata de cel puțin 4 ani, urmați de cel puțin 6 ani de experiență profesională în domeniul securității relevantă pentru natura atribuțiilor sau de o diplomă de absolvire a studiilor universitare cu durata de cel puțin 3 ani, urmați de cel puțin 7 ani de experiență profesională relevantă. Vă puteți depune candidatura și dacă beneficiați de o formare profesională echivalentă atestată printr-o diplomă sau printr-un certificat eliberat de o instituție de învățământ superior sau de o instituție publică, cum ar fi o academie de poliție, militară sau de informații, urmată de cel puțin 7 ani de experiență profesională relevantă.

Postul de asistent necesită o diplomă de studii postliceale relevantă pentru natura atribuțiilor sau o formare profesională echivalentă cu nivelul 5 din Cadrul european al calificărilor, urmată de cel puțin 3 ani de experiență profesională relevantă. Puteți candida și dacă aveți diplomă de bacalaureat (care vă dă acces la studii postliceale) sau dacă ați urmat cursuri de formare profesională (care să echivaleze cu nivelul 4 din Cadrul european al calificărilor), iar apoi ați dobândit cel puțin 6 ani de experiență profesională relevantă.

Prezentarea procedurii de selecție: 

Înscrierea

Testele pe calculator (CBT)

Evaluarea talentului/Talent screener

Centrul de evaluare

Lista de rezervă