Declarație specifică de confidențialitate pentru Serviciul EPSO de contact pentru candidați

Acasă > Declarație specifică de confidențialitate pentru Serviciul EPSO de contact pentru candidați

Vă informăm că, dacă v-ați înscris la o procedură de selecție EPSO, este aplicabilă declarația de confidențialitate specifică serviciului

 

Serviciul electronic specific

Serviciul EPSO de contact pentru candidați funcționează sub responsabilitatea operatorului de date, funcție îndeplinită de doamna Minna Vuorio, directoarea Oficiului European pentru Selecția Personalului. Serviciul EPSO de contact pentru candidați este un serviciu de informare pentru cetățeni și candidați care oferă răspunsuri directe și personalizate la întrebări referitoare la selecția personalului pentru instituțiile Uniunii Europene și/sau îi îndrumă către alte surse de informații/servicii de consiliere. Când este cazul, cetățenii sunt puși în legătură cu un funcționar al instituțiilor UE sau al altui organism, care le poate rezolva problema.
Prelucrarea datelor se face în baza Deciziei nr. 2002/620/CE a Parlamentului European, a Consiliului, a Comisiei, a Curții de Justiție, a Curții de Conturi, a Comitetului Economic și Social, a Comitetului Regiunilor și a Ombudsmanului European din 25 iulie 2002 de instituire a Oficiului European pentru Selecția Personalului.

 

Date de identificare

Următoarele date cu caracter personal sunt colectate prin intermediul formularului on-line:

  • Câmpuri obligatorii: nume, prenume, termen de adresare, adresa de e-mail, număr de candidat (dacă este cazul), limba de comunicare preferată;

  • Câmp opțional: număr de telefon

Precizăm că datele dumneavoastră personale sunt colectate și apoi prelucrate doar atât cât este necesar pentru a vă putea trimite un răspuns.

 

Cine are acces la informațiile pe care ni le transmiteți și cui îi sunt divulgate acestea?

Funcționarii Comisiei care răspund de Serviciul EPSO de contact pentru candidați sunt cei care au acces la datele dumneavoastră. Cererea dumneavoastră este stocată și procesată pe serverul Comisiei Europene, dar poate fi transmisă prin e-mail și expertului responsabil de soluționarea sa.

Pentru întrebările trimise direct CENTRULUI DE CONTACT EUROPE DIRECT vă rugăm să citiți normele cu privire la protecția datelor cu caracter personal specifice serviciului lor.

 

Cum asigurăm protecția și securitatea informațiilor pe care ni le transmiteți?

În cadrul Oficiului European pentru Selecția Personalului, datele pot fi accesate doar de către persoanele desemnate.
Serverele pe care sunt stocate datele cu caracter personal funcționează cu respectarea deciziilor și a dispozițiilor de securitate ale Comisiei, stabilite de Direcția Securitate pentru acest tip de servere și de servicii.

 

Cum puteți verifica, modifica sau șterge informațiile dumneavoastră?

Nu aveți acces direct la datele stocate pe serverul nostru. Pentru a modifica sau șterge datele dumneavoastră personale sau pentru a afla care sunt datele pe care le stocăm, trimiteți-ne un mesaj prin intermediul formularului pentru întrebări

 

Cât timp păstrăm datele dumneavoastră?

Toate datele cu caracter personal primite sunt stocate pe serverul nostru până expirarea perioadei prevăzute pentru păstrarea acestora. Dacă nu sunteți candidat, această perioadă este de 2 ani de la data la care EPSO a primit datele. Dacă sunteți candidat, vă rugăm să consultați declarația specifică de confidențialitate corespunzătoare concursului/procedurii de selecție la care v-ați înscris pentru a afla cât timp sunt păstrate datele.

 

Date de contact

Pentru întrebări sau cereri privind datele personale furnizate, vă invităm să vă adresați operatorului de date, funcție îndeplinită de doamna Minna Vuorio, directoarea Oficiului European pentru Selecția Personalului, utilizând formularul electronic.

În cazul în care considerați că EPSO v-a încălcat drepturile când v-a prelucrat datele cu caracter personal, puteți depune o plângere pe lângă Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor.