Jogi vagy pénzügyi szakember

Kezdőlap > Jogi vagy pénzügyi szakember

Ön tehetséges jogi vagy pénzügyi szakember? Az Európai Bizottság jelenleg az alábbi területekre keres (AD7 besorolási fokozatba) szakembereket:

  1. Versenyjog
  2. Pénzügyi jog
  3. A gazdasági és monetáris unió joga
  4. Az uniós költségvetésre alkalmazandó pénzügyi szabályok
  5. Az euróérmék hamisítás elleni védelme

A három jogi területen a szakértők feladata többek között az lesz, hogy piaci vizsgálatokat folytassanak le, jogi és gazdasági elemzéseket készítsenek, valamint hogy támogassák vagy képviseljék az Európai Bizottság Jogi Szolgálatát az Európai Unió Bíróságai előtti jogvitákban (1. szakterület). Feladatuk lesz továbbá, hogy jogszabályokat dolgozzanak ki és tárgyaljanak meg, ellenőrizzék, hogy a nemzeti jogszabályok összhangban állnak-e az uniós joggal (2. szakterület), valamint hogy részt vegyenek az euróövezetbe való belépésre irányuló konvergenciajelentés és a Gazdasági és Monetáris Unióval kapcsolatos uniós csatlakozási tárgyalások előkészítésében (3. szakterület).

A két pénzügyi területen az új munkatársaknak többek között tanáccsal kell ellátniuk a Bizottság szervezeti egységeit, valamint az uniós intézményeket és szerveket a költségvetési rendelet végrehajtásával és értelmezésével kapcsolatban (4. szakterület). Feladatuk lesz emellett, hogy műszaki szempontból vizsgálják a gyanús érméket, információkat állítsanak össze a hamis euróérmékről a bűnüldöző szervek számára, és elősegítsék azon uniós jogszabályok végrehajtását, amelyek az eurót hivatottak védeni a csalás és a hamisítás ellen (5. szakterület).

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél egy olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely széles körű lehetőségeket nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. Az EU alapelvei közé tartozik a kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó esetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

Ne szalassza el ezt a kiváló karrierlehetőséget! Jelentkezni június 6-tól lehet.

 

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárának kell lenniük, és alaposan ismerniük kell a 24 hivatalos uniós nyelv valamelyikét, továbbá kielégítően kell ismerniük a következő nyelvek valamelyikét: angol, francia, német, vagy olasz.

Ezen kívül legalább hároméves felsőfokú végzettséggel és (végzettségtől függően) 6–9 év szakirányú tapasztalattal kell rendelkezniük. A pénzügyi jog és a gazdasági és monetáris unió joga szakterületen a jelentkezőknek jogi diplomával kell rendelkezniük.

A követelményekről részletesen a 2019. június 6-án megjelenő versenyvizsga-felhívásban tájékozódhat.

 

A kiválasztási eljárás áttekintése: 

Jelentkezés

Számítógépes vizsgák

Talent screener

Értékelőközpont (assessment centre)

Tartaléklista