Technikus és kisegítő

Kezdőlap > Technikus és kisegítő

Az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa, az Európai Unió Bírósága, a Gazdasági és Szociális Bizottság, a Számvevőszék és a Régiók Bizottsága technikusokat (AST 3 besorolási fokozat) és kisegítőket (AST-SC 1 besorolási fokozat) keres.

Az alábbi profiloknak megfelelő szakembereknek kínálunk munkalehetőségeket. Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy két versenyvizsgáról van szó, amelyek közül az egyik három szakterületet foglal magában. Minden pályázó versenyvizsgánként csak egy szakterületre jelentkezhet.

Versenyvizsga technikusok számára (EPSO/AST/150/21)

1. szakterület – Audiovizuális és konferenciatechnikus: Fő feladatai közé tartozik az audiovizuális infrastruktúrák – például találkozókra és műsorsugárzásra szolgáló létesítmények – tervezése, megrendelése és konfigurálása, valamint szükség esetén az ilyen infrastruktúrák működtetése és hibaelhárítása. Az ilyen profillal rendelkező sikeres pályázók főként Brüsszelben és Luxembourgban nyerhetnek felvételt.

2. szakterület – Építőipari technikus: Az építőipari technikus többek között az épületek építése és felújítása, a létesítménykezelés, a speciális technológiák, az épületek energetikai és környezetvédelmi kezelése területén segíti a projektmenedzsmentet. Az ilyen profillal rendelkező sikeres pályázók főként Brüsszelben és Luxembourgban nyerhetnek felvételt.

3. szakterület – Laboratóriumi technikus: A laboratóriumi technikus felel az elsősorban az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC) által használt műszaki berendezések és laboratóriumok tervezéséért, telepítéséért, kezeléséért és karbantartásáért. Az ilyen profillal rendelkező sikeres pályázók elsősorban a JRC Isprában (IT), Karlsruhében (DE), Pettenben (NL) és Geelben (BE) található telephelyein nyerhetnek felvételt.

Versenyvizsga laboratóriumi kisegítők számára (EPSO/AST-SC/11/21)

Laboratóriumi kisegítő: A laboratóriumi kisegítő az elsősorban az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC) által használt műszaki berendezések és laboratóriumok tervezésével, telepítésével, kezelésével és karbantartásával kapcsolatos operatív feladatokat látja el. Az ilyen profillal rendelkező sikeres pályázók elsősorban a JRC Isprában (IT), Karlsruhében (DE), Pettenben (NL) és Geelben (BE) található telephelyein nyerhetnek felvételt.

 

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. 

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárának kell lenniük. További követelmény a hivatalos uniós nyelvek egyikének alapos, továbbá az angol vagy a francia nyelv kielégítő ismerete. Emellett meg kell felelniük a következő kritériumoknak is:

  • Technikus: 1. szakterület/2. szakterület/3. szakterület: A pályázónak a választott szakterülethez közvetlenül kapcsolódó, középfokúnál magasabb szintű végzettséggel és azt követően szerzett legalább hároméves szakirányú szakmai tapasztalattal, vagy középfokú végzettséggel és azt követően szerzett legalább hatéves szakirányú szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie.
  • Laboratóriumi kisegítő: A pályázónak legalább egyéves, a munkakörhöz közvetlenül kapcsolódó, középfokúnál magasabb szintű végzettséggel, vagy középfokú végzettséggel és azt követően szerzett legalább hároméves szakirányú szakmai tapasztalattal, vagy legalább egyéves, a munkakörhöz kapcsolódó szakképzésben szerzett végzettséggel és azt követően szerzett legalább hároméves, a munkakörhöz szintén kapcsolódó szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie.

 

A követelményekről, a jelentkezési eljárásról és a vizsgákról a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat részletesen.

Jelentkezni 2021. szeptember 23-ától lehet.