Technici en ondersteunend personeel

Startseite > Technici en ondersteunend personeel

De Europese Commissie, het Europees Parlement, de Raad van de Europese Unie, het Europees Hof van Justitie, het Economisch en Sociaal Comité, de Rekenkamer en het Comité van de Regio’s zijn op zoek naar technici (rang AST 3) en ondersteunend personeel (rang AST-SC 1).

Wij zoeken deskundigen die beantwoorden aan de onderstaande profielen. Er zijn twee vergelijkende onderzoeken, waarvan één met drie vakgebieden. U kunt zich slechts voor één vakgebied per vergelijkend onderzoek inschrijven.

Vergelijkend onderzoek voor technici (EPSO/AST/150/21)

Vakgebied 1 — Audiovisuele en conferentietechnici: Audiovisuele en conferentietechnici houden zich voornamelijk bezig met het ontwerpen, bestellen en configureren van audiovisuele systemen, b.v. in vergaderzalen en uitzendfaciliteiten, en, indien nodig, het bedienen van deze systemen en het oplossen van problemen. Geslaagde kandidaten voor dit profiel zullen voornamelijk komen te werken in Brussel en Luxemburg.

Vakgebied 2 — Bouwtechnici: Bouwtechnici houden zich voornamelijk bezig met projectbeheer op het gebied van de bouw en renovatie van gebouwen, faciliteitenbeheer, gespecialiseerde technologie, energie- en milieubeheer van gebouwen en dergelijke. Geslaagde kandidaten voor dit profiel zullen voornamelijk komen te werken in Brussel en Luxemburg.

Vakgebied 3 — Laboratoriumtechnici: Laboratoriumtechnici zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van technische installaties en laboratoria die voornamelijk door het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek (Joint Research Centre — JRC) van de Europese Commissie worden gebruikt. Geslaagde kandidaten voor dit profiel zullen voornamelijk komen te werken in Ispra (IT), Karlsruhe (DE), Petten (NL) en Geel (BE).

Vergelijkend onderzoek voor laboratoriummedewerkers (EPSO/AST-SC/11/21)

Laboratoriummedewerkers: Laboratoriummedewerkers zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, het beheer en het onderhoud van technische installaties en laboratoria die voornamelijk door het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek (Joint Research Centre — JRC) van de Europese Commissie worden gebruikt. Geslaagde kandidaten voor dit profiel zullen voornamelijk komen te werken in Ispra (IT), Karlsruhe (DE), Petten (NL) en Geel (BE).

 

Bij de EU-instellingen en ‑agentschappen werkt u samen met allerlei deskundigen en krijgt u alle kans om uw horizon te verbreden, uw vaardigheden te ontwikkelen en een mooie carrière op te bouwen. 

Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie geeft alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op onze infopagina over gelijke kansen.

 

Bent u de geknipte persoon?

Om te kunnen solliciteren moet u EU-burger zijn en een grondige kennis hebben van één van de officiële talen van de EU, en daarnaast voldoende kennis van het Engels of Frans. U moet ook aan de volgende criteria:

  • Technici (vakgebied 1/2/3): u moet een postsecundaire opleiding hebben gevolgd die rechtstreeks verband houdt met het gekozen vakgebied, gevolgd door ten minste drie jaar relevante werkervaring of een middelbare opleiding, gevolgd door ten minste zes jaar relevante werkervaring.
  • Laboratoriummedewerkers: u moet een postsecundaire opleiding van ten minste één jaar hebben gevolgd die rechtstreeks verband houdt met de taken of een middelbare opleiding, gevolgd door ten minste drie jaar relevante werkervaring, of een beroepsopleiding van ten minste één jaar, gevolgd door drie jaar relevante werkervaring, die beide verband moeten houden met de taken.

 

Meer informatie over de eisen, de sollicitatieprocedure en de tests vindt u in de aankondiging van het vergelijkend onderzoek (klik op de link hieronder).

U kunt solliciteren vanaf 23 september.