Bo og arbejd i Luxembourg

Forside > Bo og arbejd i Luxembourg

Luxembourg ligger i smørhullet mellem Frankrig, Belgien og Tyskland, og landet er kendt for sin kosmopolitiske vibe og en høj livskvalitet og levestandard.

Der er en grund til, at det er et af de lykkeligste lande i verden.

Dette rige land er hjemsted for 626 000 mennesker fordelt på 170 forskellige nationaliteter, som taler omkring 80 forskellige sprog.

Landet og dets hovedstad – Luxembourg by – er med en blanding af moderne bygninger, slotte og spektakulær natur et unikt eksempel på tradition og modernitet. Alt ligger inden for en kort gå- eller biltur fra hverandre.

 

Et pulserende arbejdsmarked

I de senere år har såvel EU-institutioner som mange internationale virksomheder valgt at lægge deres hovedkvarter i Luxembourg. 

Luxembourg, som har verdens næsthøjeste BNP pr. indbygger og er Euroområdets største centrum for privatbanker, er i stigende grad attraktivt for kvalificerede fagfolk. Landets voksende arbejdsmarked er også meget attraktivt for EU-funktionærers partnere, som leder efter arbejde.

Luxembourgs økonomiske vækst og udvikling har på det seneste ført til en befolkningstilvækst og skabt et åbent samfund, hvor alle føler sig velkomne. Kulturer og sprog blander sig problemfrit, og både familier og enlige kan nemt få venner.

De fire mest talte sprog i denne flersprogede nation er engelsk, fransk, tysk og luxembourgsk. Eftersom udlændinge udgør omtrent halvdelen af den samlede befolkning, kan hverdagen lige så godt foregå på portugisisk, italiensk, spansk, polsk, finsk eller rumænsk for blot at nævne nogle.

 

Ét land, mange fordele

Udover en blomstrende økonomi, så kan Luxembourg også tilbyde sine indbyggere en bred vifte af fordele, såsom

 

En nærmest magisk natur

Luxembourg ligger harmonisk mellem by og natur og tilbyder alt fra bymiljø, historiske bygninger til søer, bakker og skove.

Landets afslappede og mangfoldige landskab er med til at fjerne den daglige stress og byder på mange mulighederfor alle.

Om det er til fods, på to eller fire hjul, så er der meget at udforske i Luxembourg. Fra den gamle bymidte i Luxembourg by — et UNESCO-verdensarvssted — til slotte på bakketoppe, dale, floder og det første grænseoverskridende naturreservat i Europa.

Respekt for miljøet er altafgørende i Luxembourg, og naturen er på din side, når det drejer sig om at have det sjovt her. Der er et kæmpe netværk af vandrestier, og 600 km cykelstier gør det muligt og sikkert at rejse miljøvenligt på tværs af landet.

De, der elsker vand, kan vælge mellem en lang række aktiviteter som f.eks. kano, kajak, vandski, svømning, paddle boarding, fiskeri og meget mere.

 

EU i Luxembourg

Som én af EU’s oprindelige grundlæggere er Luxembourg vært for den højeste koncentration af EU-institutioner og -organer: