Élet- és munkakörülmények Luxembourgban

Kezdőlap > Élet- és munkakörülmények Luxembourgban

A Franciaország, Belgium és Németország között elhelyezkedő Luxemburg kozmopolita szelleméről, valamint a lakosság életminőségéről és életszínvonaláról híres.

Nem csoda, hogy Luxemburg a világ egyik legboldogabb országa.

Ennek a jóléti országnak 626 ezer lakosa van. Az itt élők körében százhetvenféle állampolgárságot és nyolcvan különböző anyanyelvet számlálhatunk.

Luxemburg, és a fővárosa, Luxembourg (egyetlen „o” betű különbözteti meg az ország nevétől!) egyedülállóan ötvözi a hagyományt és a modernitást: a kastélyok mellett jól megférnek a kortárs épületek is, mindez gyönyörű természeti környezetben. A távolságok kicsik: a városban gyalogosan, a városon kívül pedig egy rövid autóúttal minden könnyen elérhető.

 

Élénk munkaerőpiac

Az elmúlt évtizedekben néhány uniós intézmény és számos nemzetközi vállalat Luxembourgot választotta székhelyének. 

Az egy főre jutó GDP-t tekintve Luxemburg a világon a második helyen áll, és a főváros az euróövezet legnagyobb magánbank-központja; mindezeknek köszönhetően az ország egyre több képzett munkaerőt vonz magához. Luxemburg bővülő munkaerőpiacán az uniós tisztviselők házastársai is találhatnak munkát.

Az ország gazdasági növekedése és fejlődése jóvoltából a közelmúltban Luxemburg népessége megnövekedett, és nyitott társadalma mindenkit tárt karokkal vár. A különböző kultúrák és nyelvek problémamentesen keverednek, és úgy a családosok, mint az egyedülállók könnyen köthetnek barátságokat.

Ebben a többnyelvű országban a legtöbben angolul, franciául, németül és luxemburgiul beszélnek. Mivel a külföldiek a teljes népesség közel felét teszik ki, az utcán gyakran hallani többek között portugál, olasz, spanyol, lengyel, svéd, finn és román szavakat is.

 

Egy ország, számos előny

A virágzó gazdaság mellett Luxemburg számos előnyt kínál a lakosainak, például:

 

A munkaidőn túl: a természet csodája

Luxemburg ötvözi a város és a vidék előnyeit, ahol az urbánus és történelmi épületek harmóniában állnak a tavakkal, dombokkal és erdőkkel.

Az ország változatos, nyugalmas tájain családok és egyedülállók egyaránt megtalálják a szórakozási és a kikapcsolódási lehetőségeket, amelyekkel levezethetik a mindennapi stresszt.

Fedezze fel Luxemburgot gyalog, két- vagy négy keréken! Induljon el az óvárosból (ami az UNESCO világörökségi helyszíne), járja be a dombtetőkön magasodó várakat, ereszkedjen le a völgyekbe, a folyókhoz, és látogasson el az első, több országon átívelő európai természetvédelmi területre.

A környezetvédelmet mindenki komolyan veszi Luxemburgban, ezért a szabadidős tevékenységek során a természet az ember szövetségese. Túraútvonalak kiterjedt hálózata és 600 kilométernyi kerékpárút teszi lehetővé, hogy biztonságosan és környezetbarát módon szeljük át az országot.

A víz szerelmesei számos tevékenység közül választhatnak, pl. kenuzás, kajakozás, vízisízés, úszás, paddleboarding, horgászat.

 

Az EU Luxemburgban

Luxemburg az EU egyik alapító tagja, és számos uniós intézmény és szerv működik itt:

 

Álláslehetőségek Luxemburgban

Látogasson el honlapunkra, és böngésszen a Luxemburgban betölthető állások között.