Wonen en werken in Luxemburg

Startseite > Wonen en werken in Luxemburg

Luxemburg, het kleine land op het kruispunt van Frankrijk, België en Duitsland, staat bekend om zijn kosmopolitische vibes en zijn hoge levenskwaliteit en levensstandaard.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een van de gelukkigste landen ter wereld is.

In dit welvarende land wonen 626 000 mensen van 170 verschillende nationaliteiten, en worden er zo’n 80 verschillende talen gesproken.

Het land en zijn hoofdstad - Luxemburg-stad - vormen een unieke mengeling van traditie en moderniteit, met hedendaagse gebouwen, oude kastelen en spectaculaire natuurlandschappen. En dat alles slechts een korte wandeling of autorit van elkaar verwijderd.

 

Een dynamische arbeidsmarkt

In de afgelopen jaren hebben zowel de EU-instellingen als vele internationale bedrijven Luxemburg als hoofdzetel gekozen. 

Luxemburg heeft momenteel het op één na hoogste bbp per hoofd van de bevolking ter wereld en is het grootste centrum van particuliere banken in de eurozone, waardoor het steeds meer hoogopgeleide professionals aantrekt. De groeiende arbeidsmarkt van het land is ook een troef voor partners van EU-ambtenaren die op zoek zijn naar een interessante baan.

Door de economische groei en ontwikkeling van Luxemburg nam de bevolking recentelijk toe, waardoor een open samenleving is ontstaan waar iedereen zich welkom voelt. Je vindt hier een bonte mengelmoes van culturen en talen, en zowel gezinnen als singles maken hier heel vlug vrienden.

In dit meertalige land zijn Engels, Frans, Duits en Luxemburgs de vier meest gesproken talen. Omdat expats bijna de helft van de totale bevolking uitmaken, hoor je hier in het dagelijks leven net zo goed Portugees, Italiaans, Spaans, Pools, Zweeds, Fins of Roemeens.

 

Eén land, vele voordelen

Naast zijn bloeiende economie biedt Luxemburg zijn inwoners nog heel wat troeven zoals:

 

Na het werk, de magische natuur

Luxemburg vormt een harmonieus geheel van stad en natuur; je vindt er stedelijke en historische gebouwen. maar ook prachtige meren, heuvels en bossen.

Het idyllische en gevarieerde landschap biedt jong en oud een waaier van ontspanningsmogelijkheden, waardoor de stress van het dagelijks leven vlug wordt vergeten.

Ontdek je Luxemburg te voet, op twee of op vier wielen, het wordt in ieder geval een avontuurlijke belevenis: van het oude Luxemburgse stadscentrum - een Unesco-werelderfgoedsite - naar historische hooggelegen kastelen, plateaus, valleien en rivieren, tot het allereerste grensoverschrijdende Europese natuurreservaat.

Respect voor het milieu is van het allergrootste belang in Luxemburg en als je ontspanning zoekt, is de natuur hier uw beste bondgenoot. Via een uitgebreid netwerk van wandelroutes en zo’n 600 kilometer fietspaden kan je veilig en milieuvriendelijk reizen over landsgrenzen heen.

Ook waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan activiteiten als kanovaren, kajakken, waterskiën, zwemmen, stand-up paddle, vissen en nog veel meer.

 

De EU in Luxemburg

Als een van de oorspronkelijke oprichters van de EU herbergt Luxemburg de grootste concentratie van EU-instellingen en -organen:

 

Vacatures in Luxemburg

In onze vacaturebank vindt u vacatures in Luxemburg.