Gyakran feltett kérdések

Kezdőlap > Gyakran feltett kérdések > Visszakapom-e az utazás költségeit?

Visszakapom-e az utazás költségeit?

Az EPSO nem nyújt pénzügyi hozzájárulást azon pályázók utazási költségeihez, akik számítógépes teszten vagy előzetes (közbenső) vizsgán (feleletválasztós tesztek, elektronikus iratrendezés és fordítási vizsgák) vesznek részt.

Azok a pályázók, akiket esettanulmányra vagy egy adott szakterülettel kapcsolatos írásbeli vizsgára hívunk be, és akik lakóhelye az EU-n kívül van, igényt tarthatnak az utazási költségek egy részének visszatérítésére, amennyiben ezek a megmérettetések az értékelőközpont vizsgáinak részét képezik (lásd az adott versenyvizsga-felhívást).

Ha Ön értékelőközpontban vizsgázik, akkor bizonyos esetekben kérelmezhet hozzájárulást az utazási költségekhez. A teljes összeget azonban nem térítjük meg (2. cikk). Az ott-tartózkodás során felmerülő költségek egy részét csak akkor álljuk, ha az értékelőközpontbeli vizsgák két egymást követő napon zajlanak vagy ha legfeljebb három nap választja őket el egymástól (6. cikk). Az alábbi szabályokkal összhangban nem járulunk hozzá a pályázók által az értékelőközpontbeli vizsgákat megelőző vagy követő éjszakára lefoglalt szállás költségeihez:

Fontos: A vizsga időpontjától számítva három hónap áll rendelkezésére, hogy benyújtsa az utazási/ellátási költségekhez való hozzájárulás iránti kérelmet (és a kapcsolódó összes dokumentumot).

A költségtérítés mértékének kiszámításához alapszabályként az EPSO-fiókban megadott lakcímet vesszük alapul.

Ha Ön jogosult költségtérítésre, kérjük:

  •  töltse ki a dokumentumokat (a jogi személyekre vonatkozó adatlapot – válassza a „Természetes személy” opciót – és a pénzügyi adatlapot);
  •  nyomtassa ki és írja alá őket,
  •  majd a pénzügyi adatlapot pecsételtesse le a bankjával,
  •  nyomtassa ki, töltse ki és írja alá a költség-hozzájárulás igénylésére szolgáló űrlapot,
  •  majd a fenti dokumentumokat a személyazonosító igazolványának vagy az útlevelének fénymásolatával, valamint az utazási és/vagy szállásköltségeket igazoló dokumentumokkal együtt küldje el az alábbi címre:

EPSO (Európai Személyzeti Felvételi Hivatal)
Travel expenses candidates (Pályázók utazási költségei)
L-107
B-1049 Bruxelles/Brussel
Belgium

A költség-hozzájárulás kérelmezésével kapcsolatos tudnivalókért kérjük, kattintson ide.

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem