Usein kysyttyä

Etusivu > Usein kysyttyä > Kuinka hakijat valitaan jatkuvassa CAST-valintamenettelyssä?

Kuinka hakijat valitaan jatkuvassa CAST-valintamenettelyssä?

Jatkuva CAST-valintamenettely (ks. lisätietoja) poikkeaa kilpailuista. Olennainen ero on, että vain rajallinen määrä esivalittuja hakijoita testataan. Hakemuksen toimittaminen ei tarkoita, että hakija automaattisesti kutsuttaisiin tietokoneella tehtäviin kokeisiin. Niihin kutsutaan vain työntekijöitä etsivän yksikön alkuarvioinnin läpäisseet hakijat, kun vapaa toimi on tarjolla. On siis mahdollista, että sinuun ei oteta ollenkaan yhteyttä.

Valintamenettely on nopea ja tehokas:

  1. Täydennä ja validoi hakemuksesi, ja muista päivittää se puolen vuoden välein riippumatta siitä, oletko suorittanut kokeet vai et. Hakemuksen päivittäminen vahvistaa, että olet edelleen kiinnostunut työpaikasta.
  2. Kun työpaikka avautuu, palvelukseen ottava yksikkö valitsee kaikkien validoitujen (ja päivitettyjen eli näkyvien) hakemusten tietokannasta joukon hakijoita, joiden profiilit vastaavat hakemusten perusteella parhaiten sen arviointikriteereitä ja tarpeita.
  3. Valitut hakijat kutsutaan EPSOn järjestämiin valintakokeisiin. Tietokonepohjaisia monivalintakokeita järjestetään testikeskuksissa kaikkialla maailmassa.
  4. Valintakokeet läpäisseet hakijat kutsutaan palvelukseen ottavan yksikön järjestämään työhönottokokeeseen. Tähän kokeeseen sisältyy haastattelu ja muita arviointikeinoja.
  5. Jos työhönottokoe sujuu hyvin, yksikkö voi tehdä hakijalle työtarjouksen.

Jos hakija läpäisee valintakokeet mutta ei saa työtarjousta, hänen ei tarvitse tehdä tietokonepohjaista koetta uudelleen, jos jokin toinen yksikkö haluaa kutsua hänet työhönottokokeeseen saman profiilin ja saman tai alemman tehtäväryhmän puitteissa. 

Jos hakija epäonnistuu valintakokeiden jossain osassa, palvelukseen ottava yksikkö voi halutessaan kutsua hänet uudelleen kokeeseen vasta 6 kuukauden kuluttua (laskettuna päivästä, jolloin hakijan tulokset on julkaistu hänen EPSO-tilillään). Tätä mahdollisuutta ei missään tapauksessa tule tulkita velvoitteeksi uuden kokeen järjestämiseen. Lisätietoja on kiinnostuksenilmaisupyynnössä.

Oliko tästä vastauksesta apua?

Kyllä En