Gyakran feltett kérdések

Kezdőlap > Gyakran feltett kérdések > Hogyan választják ki a pályázókat a folyamatos CAST-eljárás során?

Hogyan választják ki a pályázókat a folyamatos CAST-eljárás során?

A folyamatos CAST-eljárás más, mint a versenyvizsgák (további információk). A legfőbb különbség az, hogy a kiválasztási vizsgát csak korlátozott számú pályázó teheti le. A jelentkezés benyújtása nem jelenti azt, hogy Ön automatikusan meghívást kap a számítógépes tesztek elvégzésére. A munkaerőt felvenni kívánó szervezeti egységek döntenek arról, hogy üresedés esetén kik vehetnek részt a kiválasztási teszteken. Így az is előfordulhat, hogy valakit soha nem hívnak be vizsgázni.

A kiválasztási eljárás gyors és hatékony:

  1. Készítse el és érvényesítse a jelentkezést (jelentkezéseket). Ne felejtse el félévente frissíteni a jelentkezését – abban az esetben is, ha a vizsga nem sikerült –, mert ezzel jelzi, hogy az továbbra is aktuális.
  2. Amikor egy álláshely megüresedik, a munkaerőt felvenni kívánó szervezeti egységek végignézik az érvényesített (és rendszeresen frissített, azaz látható) jelentkezéseket tartalmazó adatbázist, és kiválasztják onnan azokat, akiknek a profilja leginkább megfelel az értékelési szempontoknak/munkaköri követelményeknek.
  3. A szűkített listára felkerült pályázók részt vehetnek az EPSO által szervezett kiválasztási vizsgán. Ezeket a számítógépes feleletválasztós teszteket a világ számos pontján található vizsgaközpontok valamelyikében lehet letenni.
  4. Ha Ön sikeresen szerepelt a teszteken, akkor az adott szervezeti egység felvételi vizsgára hívja be Önt, ami egy interjúból és adott esetben egyéb értékelő feladatokból áll.
  5. A legrátermettebb pályázó(k)nak a munkaerőt felvenni kívánó szervezeti egység állást ajánlhat.

Előfordulhat, hogy Ön sikeresen szerepel az EPSO által szervezett kiválasztási teszteken, de mégsem kap állásajánlatot. Ebben az esetben, ha egy másik szervezeti egység ugyanolyan profilra és ugyanolyan (vagy alacsonyabb) besorolási csoportra szeretné Ön kiválasztani és felvételi vizsgára behívni, a számítógépes teszteket nem kell még egyszer megcsinálnia. 

Ha Ön nem megy át a kiválasztási teszteken, az adott szervezeti egység – amennyiben még mindig érdekli az Ön profilja – csak 6 hónap elteltével kínálhat Önnek lehetőséget újbóli vizsgázásra. A 6 hónapot attól a naptól kell számítani, hogy az eredmény az EPSO-fiókban megjelent. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy bármely szervezeti egység köteles bárkit is újra behívni. Részletes információkért kérjük, olvassa el a pályázati felhívást.

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem