Veelgestelde vragen

Startseite > Veelgestelde vragen > Hoe worden de kandidaten geselecteerd bij de permanente CAST-selectieprocedure?

Hoe worden de kandidaten geselecteerd bij de permanente CAST-selectieprocedure?

De permanente CAST-selectieprocedure verschilt van die voor een vergelijkend onderzoek. Het grootste verschil is dat slechts een beperkt aantal vooraf geselecteerde kandidaten wordt getest. Als u solliciteert, wordt u niet automatisch uitgenodigd voor de tests die via de computer worden afgenomen. Alleen kandidaten die bij een vacature door de betrokken dienst op de shortlist worden gezet, krijgen een uitnodiging voor deze tests. Dat betekent dat u misschien nooit iets van ons zult horen.

De selectieprocedure verloopt snel en efficiënt.

  1. Vul uw sollicitatieformulier in en valideer het. Actualiseer uw inschrijving om de zes maanden om aan te geven dat u nog steeds belangstelling heeft, ook wanneer u met of zonder succes al heeft deelgenomen aan een selectieprocedure.
  2. Is er bij een dienst een nieuwe vacature, dan stelt die dienst met behulp van de database van gevalideerde (regelmatig bijgewerkte, en dus zichtbare) inschrijvingen een shortlist op van kandidaten waarvan het profiel (op basis van de bij de sollicitatie verstrekte gegevens) het best past bij de evaluatiecriteria en de behoeften van de dienst.
  3. De kandidaten op de shortlist worden uitgenodigd voor de door EPSO georganiseerde selectietests. Deze tests worden afgenomen in de vorm van meerkeuzetoetsen in testcentra over de hele wereld.
  4. Als u voor deze tests slaagt, nodigt de betrokken dienst u uit voor verdere toetsen. Die bestaan uit een sollicitatiegesprek en eventueel andere beoordelingsproeven.
  5. Als u ook voor deze toetsen slaagt, kan de dienst u een werkaanbod doen.

Bent u voor de selectietests van EPSO geslaagd, maar heeft u geen werkaanbod ontvangen, dan hoeft u de selectietests aan de computer niet opnieuw af te leggen als een andere dienst u wil uitnodigen voor een toets voor hetzelfde profiel en dezelfde of een lagere functiegroep. 

Bent u gezakt voor de selectietests, dan kan de betrokken dienst u pas na zes maanden (gerekend vanaf de dag waarop uw resultaten u via uw EPSO-account zijn meegedeeld) opnieuw uitnodigen (mochten deze nog belangstelling hebben). Deze mogelijkheid mag in geen geval worden gezien als een verplichting om de tests opnieuw af te leggen. Meer informatie vindt u in de uitnodiging tot het indienen van blijken van belangstelling.

Vond u dit antwoord nuttig?

Ja Nee