Întrebări și răspunsuri

Acasă > Întrebări și răspunsuri > CAST Permanent > Cum vor fi selectați candidații la procedura de selecție permanentă CAST (EPSO/CAST/P/1-18/2017)?

Cum vor fi selectați candidații la procedura de selecție permanentă CAST (EPSO/CAST/P/1-18/2017)?

Categorii de întrebări: 

Procedura de selecție permanentă CAST (EPSO/CAST/P/1-18/2017) este diferită de concursuri. Principala diferență constă în aceea că doar un număr limitat de candidați preselectați vor fi testați. Dacă vă înscrieți nu înseamnă că veți fi automat invitat să participați la testele pe calculator. În momentul în care un post devine disponibil, vor fi invitați să participe la teste doar candidații preselectați de angajatori. Cu alte cuvinte, este posibil să nu fiți contactat niciodată.

Procesul de selecție este rapid și eficient:

  1. Completați și validați-vă candidatura și nu uitați să o actualizați la fiecare șase luni pentru a vă reconfirma interesul.
  1. Când apare un post liber, serviciile de recrutare consultă baza de date cu toate candidaturile validate (și actualizate periodic, deci vizibile) și selectează un număr restrâns de candidați ale căror profiluri corespund (conform informațiilor din candidaturi) criteriilor/cerințelor de evaluare ale serviciilor.
  2. Aceștia sunt invitați apoi la testul de selecție organizat de EPSO. Este vorba de un test pe calculator cu variante multiple de răspuns (CBT), organizat în centre de testare din lumea întreagă.
  3. Dacă treceți de testul de selecție, veți fi invitat să participați la testul de recrutare organizat de serviciile de recrutare. Acesta va consta dintr-un interviu și din alte forme opționale de evaluare.
  4. Dacă sunteți selecționat după testul de recrutare, serviciul de recrutare vă poate face o ofertă de muncă.

Dacă ați trecut de testele de selecție organizate de EPSO dar nu ați primit o ofertă de muncă, nu trebuie să mai dați din nou testul pe computer dacă un alt serviciu dorește să vă invite la testele de recrutare pentru un post cu același profil sau dintr-o grupă de funcții mai mică. 

Dacă eșuați la o parte a testului de selecție, serviciile de recrutare vă pot invita din nou (dacă sunt interesate) numai după o perioadă de 6 luni (calculată începând cu ziua în care au fost publicate rezultatele în contul dvs. EPSO). Această posibilitate nu trebuie să fie interpretată în niciun caz ca o obligație privind retestarea. Pentru detalii, vă rugăm să consultați cererea de exprimare a interesului.

V-a ajutat acest răspuns?

Da Nu