Întrebări și răspunsuri

Home > Întrebări și răspunsuri > Cum se selectează candidații în cadrul procedurii de selecție CAST Permanent?

Cum se selectează candidații în cadrul procedurii de selecție CAST Permanent?

Procedura de selecție CAST Permanent (detalii) este diferită de concursuri. Principala diferență constă în aceea că doar un număr limitat de candidați preselectați vor fi testați. Dacă vă înscrieți nu înseamnă că veți fi automat invitat să participați la testele pe calculator. În momentul în care un post devine disponibil, vor fi invitați să participe la teste doar candidații preselectați de angajatori. Cu alte cuvinte, este posibil să nu fiți contactat niciodată.

Procesul de selecție este rapid și eficient:

  1. Completați și validați-vă candidatura și nu uitați să o actualizați la fiecare șase luni pentru a vă reconfirma interesul.
  1. Când apare un post liber, serviciile de recrutare consultă baza de date cu toate candidaturile validate (și actualizate periodic, deci vizibile) și selectează un număr restrâns de candidați ale căror profiluri corespund (conform informațiilor din candidaturi) criteriilor/cerințelor de evaluare ale serviciilor.
  2. Aceștia sunt invitați apoi la testele de selecție organizate de EPSO. Este vorba de teste pe calculator cu variante multiple de răspuns (CBT), organizate în centre de testare din lumea întreagă.
  3. Dacă treceți de testele de selecție, veți fi invitat să participați la testele de recrutare organizate de serviciile de recrutare. Acestea vor include un interviu și, opțional, alte forme de evaluare.
  4. Dacă sunteți selecționat după testele de recrutare, serviciul de recrutare vă poate face o ofertă de muncă.

Dacă ați trecut de testele de selecție organizate de EPSO dar nu ați primit o ofertă de muncă, nu trebuie să mai dați din nou testele pe calculator atunci când un alt serviciu dorește să vă invite la testele de recrutare pentru un post cu același profil și dintr-o grupă de funcții echivalentă sau mai mică.

Dacă eșuați la o parte din testele de selecție, serviciile de recrutare vă pot invita din nou la testare (dacă sunt interesate) numai după o perioadă de 6 luni (calculată începând cu ziua în care au fost publicate rezultatele în contul dumneavoastră EPSO). Această posibilitate nu trebuie să fie interpretată în niciun caz ca o obligație de retestare. Pentru detalii, vă rugăm să consultați cererea de exprimare a interesului.

V-a ajutat acest răspuns?

Da Nu