Veelgestelde vragen

Home > Veelgestelde vragen > Wat gebeurt er nadat ik mijn sollicitatieformulier heb ingevuld?

Wat gebeurt er nadat ik mijn sollicitatieformulier heb ingevuld?

Ontstaat er een vacature bij een afdeling, dan moet die afdeling in de database kijken en een shortlist maken van de kandidaten die het best aan de criteria beantwoorden. Zorg dat u uw profiel om de zes maanden of vaker bijwerkt. Zo laat u zien dat u nog steeds belangstelling heeft en maakt u meer kans om in de database te worden opgemerkt.

Alleen kandidaten die op een shortlist komen, krijgen een uitnodiging en kunnen via hun EPSO-account een afspraak maken voor een selectieproef bij EPSO.

Controleer regelmatig uw EPSO-account. Als u op een shortlist komt, krijgt u een week voor het begin van de selectietermijn een uitnodiging om een afspraak te maken. De link in die uitnodiging blijft maar een week geldig en u kunt een dag in de daaropvolgende twee weken kiezen. Als u de uitnodiging mist, de gemaakte afspraak annuleert of niet komt opdagen, wordt u niet automatisch opnieuw uitgenodigd. U kunt in een latere fase wel voor een andere vacature worden uitgenodigd.

Afdelingen waar een vacature ontstaat, moeten zelf kandidaten zoeken en selecteren. EPSO is alleen verantwoordelijk voor het uitnodigen van de kandidaten, het bevestigen van de afspraken en het organiseren van de selectietests.

Vond u dit antwoord nuttig?

Ja Nee