Gyakran feltett kérdések

Home > Gyakran feltett kérdések > CAST Permanent > Milyen típusú vizsgákat kell letennem, ha az első körben kiválasztanak?

Milyen típusú vizsgákat kell letennem, ha az első körben kiválasztanak?

Kérdéskategóriák: 

Az első körben kiválasztott pályázókat feleletválasztós tesztekre hívjuk be. Ezek általános (nyelvi, matematikai-logikai és absztrakciós készséget felmérő) tesztek, amelyeket a pályázóknak az első nyelvükön kell kitölteniük. Ezt követően az adott profilnak és a megpályázott besorolási fokozatnak megfelelő kompetenciatesztre kerül sor. A kompetenciateszt a speciális készségek felmérésére szolgál, és a pályázóknak a második nyelvükön kell kitölteniük. 

Ha Ön egy ugyanolyan vagy magasabb besorolási csoportra irányuló vizsga keretében már sikeresen teljesítette a készségfelmérő teszteket, de a kompetenciatesztet nem, akkor a készségfelmérő teszteket nem kell újra megcsinálnia. Csak a kompetenciatesztre hívjuk be.

További információkért látogasson el a próbateszteket ismertető honlapunkra (lásd a „Szerződéses alkalmazottak” – „Kompetenciateszt” részt).

Ha felvételi vizsgára kerül sor, az érintett felvételi szolgálat az adott munkakör betöltéséhez szükségesnek ítélt készségek felmérésére további írásbeli vizsgákra hívhatja be Önt (pl. szövegírás). Ezekkel a tesztfeladatokkal kapcsolatban közvetlenül a felvételi szolgálat ad felvilágosítást.

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem