Gyakran feltett kérdések

Kezdőlap > Gyakran feltett kérdések > Milyen típusú vizsgákat kell letennem, ha az első körben kiválasztanak?

Milyen típusú vizsgákat kell letennem, ha az első körben kiválasztanak?

Az első körben kiválasztott pályázókat feleletválasztós tesztekre hívjuk be. Ezek általános (nyelvi, matematikai-logikai és absztrakciós készséget felmérő) tesztek, amelyeket a pályázóknak az első nyelvükön kell kitölteniük. Ezt követően az adott profilnak és a megpályázott besorolási fokozatnak megfelelő kompetenciatesztre kerül sor. A kompetenciateszt a speciális készségek felmérésére szolgál, és a pályázóknak a második nyelvükön kell kitölteniük. 

Ha Ön egy ugyanolyan vagy magasabb besorolási csoportra irányuló vizsga keretében már sikeresen teljesítette a készségfelmérő teszteket, de a kompetenciatesztet nem, akkor a készségfelmérő teszteket nem kell újra megcsinálnia. Csak a kompetenciatesztre hívjuk be.

További információkért látogasson el a próbateszteket ismertető honlapunkra (lásd a „Szerződéses alkalmazottak” – „Kompetenciateszt” részt).

Ha felvételi vizsgára kerül sor, az érintett felvételi szolgálat az adott munkakör betöltéséhez szükségesnek ítélt készségek felmérésére további írásbeli vizsgákra hívhatja be Önt (pl. szövegírás). Ezekkel a tesztfeladatokkal kapcsolatban közvetlenül a felvételi szolgálat ad felvilágosítást.

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem