Veelgestelde vragen

Startseite > Veelgestelde vragen > Wat voor tests moet ik afleggen als ik word voorgeselecteerd (op de shortlist sta)?

Wat voor tests moet ik afleggen als ik word voorgeselecteerd (op de shortlist sta)?

Categorieën veelgestelde vragen: 

Als u wordt voorgeselecteerd (op de shortlist staat), wordt u uitgenodigd voor twee soorten selectietests.

Eerst krijgt u een serie meerkeuzetoetsen om uw algemene vermogen tot verbaal, numeriek en abstract redeneren te testen (in taal 1).

Daarna krijgt u een specifieke vakbekwaamheidstest* die is afgestemd op het profiel en de functiegroep waarvoor u heeft gesolliciteerd (in taal 2). 

Bent u al geslaagd voor de tests van het redeneervermogen voor dezelfde of een hogere functiegroep, maar niet voor de vakbekwaamheidstest, dan hoeft u alleen de vakbekwaamheidstest af te leggen*.

EPSO organiseert geen vakbekwaamheidstesten voor profielen van functiegroep I. Bent u geslaagd voor de tests van het redeneervermogen voor functiegroep I, dan kan het zijn dat de betrokken dienst u uitnodigt voor een vakbekwaamheidstest.

Voor alle functiegroepen geldt dat de betrokken dienst u kan verzoeken tests af te leggen die verband houden met de functie, zoals een redactieproef, een rijvaardigheidsproef enz. Alle informatie daarover krijgt u van de betrokken dienst zelf.

Kijk ook eens naar onze oefentests (“Arbeidscontractanten” – “Bekwaamheidstest”) als u meer hierover wilt weten.

* Kandidaten voor taalprofielen (correctoren en vertalers) krijgen een talenkennistest in plaats van een vakbekwaamheidstest.

Vond u dit antwoord nuttig?

Ja Nee