Veelgestelde vragen

Startseite > Veelgestelde vragen > Wat gebeurt er als ik voor de selectietests slaag, maar niet voor het sollicitatiegesprek of de aanvullende tests?

Wat gebeurt er als ik voor de selectietests slaag, maar niet voor het sollicitatiegesprek of de aanvullende tests?

Als u voor de selectieproeven voor een bepaald profiel en een bepaalde functiegroep slaagt, blijven uw resultaten geldig en in de database zichtbaar gedurende de termijn die stond vermeld in de uitnodiging tot het indienen van blijken van belangstelling (tien jaar voor de redeneertests en vijf jaar voor de competentietest).

Diensten met vacatures kunnen u al die tijd dan direct uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Ze kunnen voor een bepaalde vacature wel meerdere kandidaten oproepen.

Als u voor de selectietests slaagt en voor een sollicitatiegesprek en eventuele aanvullende tests wordt uitgenodigd, bent u nog niet zeker van een baan. Die kunt u alleen krijgen als u ook voor het sollicitatiegesprek en de eventuele aanvullende tests slaagt. Maar ook dan nog mag de dienst die de vacature heeft, zelf bepalen of u een werkaanbod krijgt of niet.

Vond u dit antwoord nuttig?

Ja Nee