Usein kysyttyä

Etusivu > Usein kysyttyä > Miten arviointikeskusvaiheen kokeiden kieli valitaan?

Miten arviointikeskusvaiheen kokeiden kieli valitaan?

Hakijan on ilmoitettava hakemuksessaan kielet, joilla hän ovat valmis osallistumaan kokeisiin (erityisen tärkeää arviointikeskusvaiheen kokeiden osalta). Vähimmäisvaatimuksena on kielitaitotaso B2.

Ensimmäisen hakuvaiheen päätteeksi EPSO kokoaa kaikkien hakemusten tiedot yhteen ja selvittää, mitkä ovat hakijoiden yleisimmin osaamat kielet. EU-toimielimille ehdotetaan kilpailussa hyväksyttäviksi 5:tä hakijoiden yleisimmin osaamaa kieltä. Jos toimielimet suostuvat näihin ehdotettuihin kieliin, hakijoille ilmoitetaan, että ne ovat arviointikeskusvaiheessa käytettävät kielet.

Hakijan on tässä vaiheessa täydennettävä ja validoitava hakemuksensa ja valittava yksi näistä 5 kielestä, jolla hän suorittaa arviointikeskusvaiheen kokeet. Hakijan on myös täytettävä hakulomake kokonaisuudessaan tällä samalla kielellä. Tässä vaiheessa hakija valitsee myös kielen, jolla hän tekee suurimman osan monivalintakokeista. (Monivalintakokeiden kieli voi olla mikä tahansa virallinen EU-kieli, mutta sen on oltava eri kieli kuin arviointikeskusvaiheen kokeisiin valittu kieli.)

Reference number: 

Oliko tästä vastauksesta apua?

Kyllä En