Gyakran feltett kérdések

Home > Gyakran feltett kérdések > Mi alapján választják ki az értékelőközpont (<i>assessment centre</i>) vizsgáinak a nyelveit?

Mi alapján választják ki az értékelőközpont (<i>assessment centre</i>) vizsgáinak a nyelveit?

A pályázóknak először is a jelentkezési lapon meg kell adniuk, hogy melyek azok a nyelvek, amelyeken késznek érzik magukat a vizsgákra (nevezetesen az értékelőközpontbeli vizsgákra) és amelyeket legalább B2 szinten ismernek.

Miután lezárult a regisztráció, az EPSO megvizsgálja a jelentkezéseket és megállapítja, hogy mely nyelveket jelölték be legnagyobb számban a pályázók. Az öt legtöbbször bejelölt nyelvet az intézmények elé terjeszti. Ha az intézmények jóváhagyják ezt az öt nyelvet, akkor a pályázók ezek közül választhatják ki azt az egyet, amelyen az értékelőközpontbeli vizsgákat kívánják letenni.

A pályázóknak tehát választaniuk kell az öt nyelv közül, majd be kell fejezniük és érvényesíteniük kell a jelentkezésüket. Ugyanezen a nyelven kell kitölteniük a teljes jelentkezési lapot is. Ebben a szakaszban kell kiválasztaniuk azt is, hogy melyik nyelven töltik ki a feleletválasztós tesztek zömét. (Ezt bármelyik európai uniós nyelven megtehetik, kivéve a második nyelvüket.)

Reference number: 

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem