Gyakran feltett kérdések

Kezdőlap > Gyakran feltett kérdések > Felkerülhetek-e az előválogatott pályázók listájára több profil és/vagy besorolási csoport vonatkozásában?

Felkerülhetek-e az előválogatott pályázók listájára több profil és/vagy besorolási csoport vonatkozásában?

Igen, de az esetek többségében a pályázók vizsgaidőszakonként csak egy besorolási csoport, és azon belül is csak egy profil vizsgáit tehetik le. Ezért ugyanabban a sorrendben fogják behívni őket vizsgázni a különböző profilok/besorolási csoportok vonatkozásában, mint amilyen sorrendben a felvételi szolgálatok felkérik az EPSO-t az eljárás lefolytatására.

Különböző profilok kompetenciatesztjeit azonban le lehet tenni ugyanabban a vizsgaidőszakban. Erre akkor kerülhet sor, ha a pályázó előzőleg már átment a készségfelmérő teszteken.

Sem a felvételi szolgálatoknak, sem az EPSO-nak vagy a pályázóknak nincs befolyásuk a vizsgák lefolytatása iránti kérések feldolgozásának sorrendjére. Ez azért van így, mert a pályázati felhívás szabályai egyértelműen leszögezik, hogy egy (korábbi) teszt sikeres elvégzése befolyással lehet a pályázó helyzetére, mert feleslegessé teszi a további vizsgáztatást, míg a sikertelen szereplés azt eredményezheti, hogy a pályázót hat hónapig nem lehet behívni más vizsgákra.

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem